Lelépő
Image default

Így néz ki teljes fényárban a Duna legújabb hídja

Már tényleg az utolsó simításokat végzik a Kalocsa és Paks között épülő új Duna-hídon, ahol az elmúlt napokban már az éjszakai kivilágítást is tesztelte a kivitelező cég.

A hivatalos tájékoztatás szerint a kamionos terhelés már megtörtént és a Tomori Pálról, kalocsa ikonikus érsekéről elnevezett hídon és már az éjszakai világítást is tökéletesítették.

A Kákonyi István által a közösségi médiában megosztott fotón elképesztő látványt nyújt az új Duna-híd. A mintegy tíz évig tartó beruházás lezárásaként adnak majd át hivatalosan is a forgalomnak június első napjaiban.

Ahogyan azt a Lelépő korábban már megírta, a Nemzeti Közlekedési Minisztérium még 2015-ben rendelte el a Kalocsa-Paks közötti Duna-híd tervezésé. A munkaterület átadására 2021. februárjában került sor, ezt követően indult meg a hídépítési munkák előkészítése a parton. Az alapkőletételre 2021. június 10-én került sor.

A közúti híd Paksot és Kalocsát köti majd össze, teljes hosszúsága 946 méter lesz. A huszadik magyarországi Duna-hidat várhatóan nyáron fogják átadni.

Lelépő

Kapcsolódó