Lelépő
Image default

Visszatér az ország Michelin-csillagos étterme, az új koncepció pedig innovatívabb, mint valaha

Az Onyx januárban zárt be egy három évig tartó metamorfózis folyamat végére érve. Az újjászületés azonban elkezdődött, a visszatérés pedig igazán különleges lesz.

Ilyen egy Michelin csillagos étterem a kulisszák mögött

Az Onyx Alkotói Közössége saját elmondásuk szerint „gondolatokat főz meg”. Ebbe új, innovatív N. I. – természetes intelligencia – vacsora programjuk során betekintést is nyújtanak. A gasztroélmény során el lehet mélyedni a minden érzékre ható fine dining koncepcióban.

Közben bemutatják a kulisszák mögötti terezési folyamatokat és legizgalmasabb kísérleteiket.

A két konceptuális menüsorban a kezdeti tesztektől a kifinomult ötletekig, az együtt gonolkodás és a több területet felölelő kereszt inspiráció minden eredményét meg mutatják a tányéron. Ahogy fogalmaznak, meg lehet tapasztalni a hangok, a színek, a hőmérsékletek és a tetúrák társulását az ételben.

Zseniális ízkombinációk, elképesztő látvány

„Emellett a vascora folyamán felfedik a visszatérő ONYX egyedi terét és egy ételen keresztül bepillantást is adnak a jövő éttermének koncepciójába.

A menüsorban helyet kap a sáfránnyal, mandulával, érlelt sajttal készült édesburgonya, a galambmell marinált zellerrel és vörösboros galambjus-vel, de a házi kovászos kenyér sem maradhat el barna vajjal, habosított vajjal és pecsenyelével. A második menüsorban zab tempeh, shiitake, feketeribizli és gomba jus mellett bodzacaprit, füstölt hal garumot és pisztrángot tartalmazó halleves ie megkóstolható.

A Metamorfózis után jöhet valami új

Ahogyan azt a Lelépő korábban már megírta, a korábban Michelin csillagot is kapott Onyx 2024. január 7-én az eddig megszokott formájában bezárta kapuit.2020. novemberében, a pandémia kellős közepén, tizenhárom sikeres év után nekikezdtek a két Michelin-csillagos Onyx Étterem teljes átalakításának.

A három évet felölelő időszakot Metamorfózisnak nevezték el, ami megannyi újdonságot, kihívást, egy Michelin ajánlást és még egy Zöld csillagot is hozott az életükbe. A folyamatot az UTOLSÓ JÁRAT című eseményükkel zárták le.

Lelépő, fotók: Rácmolnár Milán

Kapcsolódó