Lelépő
Image default

Új kerékpárúton érhető el az ország egyik legszebb kastélya

Kedden hivatalosan is átadták az ország legújabb kerékpárútját, mely Nagycenk, Kópháza és Harka között vezet el. 

Nemzetközi hálózatra is kapcsolódik az új kerékpárút

Átadták a Nagycenk-Kópháza-Harka kerékpárutat, amely csaknem háromszáz millió forintból valósult meg. A hét kilométeres szakasz közel nyolcezer embert köt össze, és részben az egykori műszaki határzár nyomvonala mellett vezet. Kapcsolódik a Lövő és Sopron közötti, harmincnégy kilométeres útszakaszhoz is, valamint

ausztriai és rábaközi, nemzetközi kerékpárutakhoz teremt összeköttetést.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a régiót érintő fejlesztésekről elmondta, hogy Sopron és a Fertő-tó tágabb környezetében háromszáz kilométer kerékpározható út kijelölését tervezik. A táblákat ősz végére helyezi ki a közútkezelő.

Kétezer kilométernyi új kerékpárút épült

Az államtitkár hozzátette, 2010 óta 2000 kilométer új kerékpárút épült, 3000 kilométernyi kerékpározható útszakaszt jelöltek ki és 1000 kilométer új kerékpárút tervei állnak rendelkezésre jelenleg is. A fejlesztés egyik legfontosabb jellemzőjének nevezte, hogy

sikerült hálózatot építeni, az egyes térségeket összekötő szakaszokat megvalósítani.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy a Nagycenk-Kópháza-Harka kerékpárút is a Vidékfejlesztési Program keretében épült, mely 2400 önkormányzat 7000 fejlesztéséhez biztosított támogatást és további 3000 projekt megvalósulását segíti.

Júliustól 57 milliárd forintos keretösszeggel új kiírások jelennek meg Magyar Államkincstár honlapján a LEADER program helyi felhívásai között, a projektek támogatása a 95 százalékot is elérheti – hívta fel a figyelmet Feldman Zsolt.

Lelépő, MTI

Kapcsolódó