Lelépő
Image default

Látványos videó mutatja meg, milyen csodálatos lett a Karakas pasa tornya

A kávézóként és információs pontként működő Karakas pasa tornya a tavaly elkészült Török kerttel együtt a Budavári Palotanegyed nyugati oldalának leghangulatosabb és legszebb panorámával rendelkező részén található.

Mesés felvételeken az újjászületett torony és lélegzetelállító környezete

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, a Budavári Palotanegyed helyreállításának újabb állomásaként megújították a Csikós udvart és a Török kertet összekötő kör alakú Karakas pasa tornyot.

A látványos torony új külsőt kapott, és belső terei is megújultak.

A benne működő kávézó és mosdó lehetőséget nyújt a megpihenésre. Itt nyílt meg a Budavári Palotanegyed hetedik információs pontja is, ahol jegyet is lehet váltani az aktuális programokra. A csodálatos átalakulásról ebben a cikkünkben lehet látni még több fotót.

Folyamatos a Budavári Palotanegyed megújulása

A Nemzeti Hauszmann Programnak köszönhetően a Karakas pasa tornya után a Citadella is újjá fog születni hamarosan. Méltatlan káoszból, mondhatni hamvaiból támad fel a Budapest legcsodásabb panorámáját nyújtó hely, ahol jelenleg az előcsarnok kialakítása zajlik. A fogadóteret egy izgalmas üveg tartószerkezettel, valamint az arra épülő üveg borítással hozzák létre.

A BEÉPÍTETT ELEMEK FESZTÁVOLSÁGA ÉS MAGASSÁGA MIATT A KÉSZÜLŐ ELŐCSARNOK TERVEZŐI BRAVÚR,

mely a nemzetközi építési gyakorlatban is egyedi megoldásnak számít.

Elképesztően fog kinézni a Citadella egy különleges építészeti megoldásnak köszönhetően

A nemzetközi elismerések is érkeznek

Ez azonban még mindig nem minden. Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, a tekintélyes amerikai lap, a TIME idén is összeállította a világ legnagyszerűbb helyszíneinek listáját. A ranglista történetében először szerepel rajta magyar helyszín. Idén az ötven helyszínből álló listára Budapest, és a Nemzeti Hauszmann Program több eleme is felkerült.

A Budavári Palotanegyedben újjáépített Szent István-terem, a Főőrség épülete és a Karakas pasa tornya szerepel a világ legszebb helyszíneiről szóló listán.

Lelépő, Címlapfotó: Nemzeti Hauszmann Program hivatalos facebook oldala

Kapcsolódó