Lelépő
Image default

Világranglistára került a Szent István-terem

A tekintélyes amerikai lap, a TIME idén is összeállította a világ legnagyszerűbb helyszíneinek listáját. A ranglista történetében először szerepel rajta magyar helyszín. Ahogyan azt a Lelépő is megírta ebben a cikkében, Budapest egyesítésének százötvenedik évfordulója apropóján több fővárosi látványosságot is kiemelnek, többek között az újjászületett Szent István-termet a Budavári Palotában.
 
A TIME 2018 óta – 2020 kivételével – minden évben összeállít egy listát a világ legérdekesebb új és releváns látnivalóiról, országairól, városairól. Idén az ötven helyszínből álló listára Budapest, és a Nemzeti Hauszmann Program több eleme is felkerült. A Budavári Palotanegyedben újjáépített Szent István-terem, a Főőrség épülete és a Karakas pasa tornya szerepel a világ legszebb helyszíneiről szóló listán.
 
 
A lap emlékeztet, hogy Buda, Óbuda és Pest egyesítésével százötven éve jött létre a modern Budapest. Az ünnepi események és helyszínek sorából külön kiemeli a Budavári Palotanegyed látványosságait, megemlítve, hogy a Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett látványosságok újra eredeti szépségükben ragyognak.
 
– Óriási öröm számunkra, hogy olyan helyszínek mellett emlegetik a Budavári Palotanegyedet, mint Barcelona, Jeruzsálem, Dijon, vagy Bécs – mondta Sikota Krisztina a Várkapitányság turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese. 
 
 
Hozzáteszi: az elmúlt években azért dolgoztak, hogy ez a városrész újra egy élénk és vonzó helyszín legyen, az erőfeszítéseiket az ide látogatók nap mint nap visszaigazolják. Meglátása szerint a mostani összesítés azt is jól mutatja, hogy a Nemzeti Hauszmann Program nem csupán egy fejlesztési program, hanem a Budavári Palotanegyed méltó helyreállítása turisztikai szempontból is. 
 
– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a másfél éve megnyitott Szent István-terem valóban egy világraszóló látványosság, ahogyan az 1900-as párizsi világkiállításon már egyszer bizonyította – emlékeztetett a szakember, aki hozzátette, hogy a Budavári Palota újjászületett csodáját már százharmincezernél is többen keresték fel.
 
lelépő.hu, fotók: Várkapitányság

Kapcsolódó