Lelépő
Image default

Íme a bizonyíték, hogy Magyarország az extrém sportok szerelmeseinek Mekkája

Magyarország nemcsak történelmi és kulturális látnivalóival vonzza a turistákat, hanem a különféle extrém sportlehetőségeivel is. Azok, akik az adrenalint és a kihívásokat kedvelik, számos izgalmas tevékenységet találnak az országban.

Az extrém sportok szerelmeseinek Magyarország lenyűgöző helyszíneket kínál a kalandokhoz. A hegymászás rajongóira bár monumentális csúcsok nem várnak, felfedezhetik az Alpokalját, a Bükk és a Mátra hegyeit, valamint a Pilis és a Börzsöny tájait. Ezek a helyek alkalmasak a sziklamászásra, a boulderre és a via ferrata túrákra.

Az egyedülálló sziklaformációk és a lenyűgöző panoráma igazi élménnyé teszik a hegymászást.

Aki a vízi sportokban tenné próbára magát, érdemes kajakoznia vagy kenus kirándulást keresnie. Ez utóbbira számos lehetőség nyílik a Dunán és a Tiszán egyaránt. Az izgalmas hullámlovaglás kedvelői számára pedig a Balaton ideális célpont lehet. A szörfözés vagy a kiteszörfözés lehetőséget nyújt a vízen való szabadság és sebesség érzésének átélésére.

A repülés szerelmesei sem fognak csalódni Magyarországon.

A siklóernyőzés vagy a sárkányrepülés lehetőséget ad arra, hogy a magasból csodáljuk meg az ország gyönyörű tájait.  

Ha a szárazföldi extrém sportokra vágyik valaki, akkor az off-road motorozás és a mountain bike túrázás is kellő mennyiségű adrenalinfröccsöt kínál. A hegyvidéki ösvények és a természetvédelmi területek kiváló környezetet biztosítanak a biciklizéshez. Az off-road motorozásra pedig több motokrossz pálya és terep található az országban.

Irány a Balaton!

Ha a nyári extrém sportok közül kellene választani egyet, akkor az biztosan a wakeboardozás a Balatonon. Ez az izgalmas vízi sport kombinálja a vízisízést és a snowboardozást. Ráadásul ugrásokat, trükköket is elsajátíthatunk. Így nem csak a vízen való szabadság érzését tapasztalhatjuk meg, de remekül is szórakozhatunk. A magyar tengernél több helyen találhatóak wakeboard parkok, ahol

bérelhetőek az eszközök és a profi oktatók segítségével könnyedén elsajátíthatóak az alapok.

Magyarország sokféle extrém sportlehetőséget kínál azoknak, akik szeretik a kihívásokat és az izgalmakat. Legyen szó hegymászásról, vízi sportokról, repülésről vagy szárazföldi tevékenységekről, az országban mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb extrém sportot. 

Érdemes célbavenni az ország legújabb via ferrata pályáit, amelyek Tatán várják a sportolni vágyókat. Elképesztő természeti környezetben épült fel ugyanis két új vasalt út, ahol kicsik és nagyok egyaránt próbára tehetik magukat.

Már kipróbálható az ország legújabb via ferrata-ja

Lelépő, fotók: Facebook, Unsplash, címlapfotó: Aktív Magyarország

Kapcsolódó