Lelépő
Image default

Újabb vezetett gyalogtúra halad Rockenbauer Pál lába nyomán

A kiváló vezetett gyalogos túra sok látnivalóval kecsegtet, és a Keleti-Bakony egyik legszebb útvonalán halad végig.

November 4-én, szombaton indul az Égi Vándorok vezetett gyalogos emléktúra. Célja, hogy a résztvevők megemlékezzenek azokról a túratársaikról, a természetet óvó szakemberekről, akik már Égi Vándorként róják útjukat. Az esemény a Gaja-völgy Egyesület szervezésében valósul meg.

„Lépteink Rockenbauer Pál lába nyomában járnak majd” – mondja a Gaja-völgy Egyesület. Hozzáteszik, a kis bakonyi településről, Csőszpusztáról induló túra a Tűzköves-árkon keresztül halad el az évmilliók nyomát őrző fosszilis maradványokhoz. Az Erdei Szentélynél pedig méltóképpen, kis mécsessel, elcsendesedéssel tartanak rövid megemlékezést. Visszaúton a szépen karbantartott Károly-lak mellett halad majd a résztvevők útja.

A túra során a kirándulók megtekinthetik a Hamuházata, a Tűzköves-árkot, a Jura-kori ammoniteszt, az Erdei Szentélyt, a Károly-lakot és az Alba-Regia barlang lejáratát is.

A túra közepesen nehéz körtúra, melynek távja 12,13 kilométer 327 méteres szintemelkedés mellett. A program további részletei ide kattintva érhetők el.

Lelépő

Kapcsolódó