Lelépő
Image default

Kocsijával eltévedt idős nő rekedt a sárban a Börzsönyben, mentők, rendőrök, hegyimentők mentek érte

Menetközben több alkatrész is leszakadt az autóról, a Kálmán kaszálónál egy nagyon mély keréknyomba behajtva az autó teljesen leállt.

A Börzsönyi Hegyimentő szolgálat vasárnap egész nap jelentős létszámmal jelen volt a Börzsöny különböző pontjain, hogy a Runaway eseményén közreműködjünk a futóverseny biztosításában. Tájékoztatásuk szeirnt szerencsére egyik futó sem szenvedett olyan balesetet, hogy az egységeikre szükség legyen, azonban

délelőtt egy közlekedési balesethez riasztotta őket az Országos Mentőszolgálat ügyelete.

A jelzés szerint egy idős hölgy a gépjárművével a valamilyen erdészeti úton egy patakba hajtott a gépjárművével és a megtalálásában, valamint ellátásában kértek segítséget az Országos Mentőszolgálat munkatársai a börzsönyi hegyimentőktől. A helyszín megjelölése pontatlan volt, azonban

az egyik hegyimentő egység, az Országos Mentőszolgálat esetkocsija, valamint a Pest Vármegyei Rendőrség járőrei elkezdték keresni a baleset helyszínét.

Elsőként a rendőrség járőrei találták meg a hölgyet, miután végig haladtak a hangyásbérci makadám úton és annak a végétől további egy kilométeren át a sárban gyalog folytatták az útjukat a Kálmán kaszálóig. A helyszínre érkező hegyimentőik terepjáróval a baleset helyszínére szállították az Országos Mentőszolgálat munkatársait majd a hölgy ellátását követően terepjáróval a mentőautóhoz szállították.

A nagyon idős hölgy elmondta, hogy eredetileg Szokolya felől Kecskemétre szeretett volna eljutni, azonban a teljesen rossz irányba indult.

A futóverseny miatt nyitva hagyott szénpataki sorompón áthajtott, és a magas-Börzsönyben a makadám úton továbbhajtott a sáros erdészeti úton. Menetközben több alkatrész is leszakadt az autóról, a Kálmán kaszálónál egy nagyon mély keréknyomba behajtva az autó teljesen leállt.

A hegyimentők gondoskodtak arról, hogy a hölgy a mentőautóhoz kerüljön, ahonnan az Országos Mentőszolgálat kórházba szállította további vizsgálatokra.

A sérült gépjárművet sikerült kiszabadítani és a Szénpataki kulcsosházhoz szállítani, ahonnan a tulajdonos majd el fogja szállíttatni.

A tájékoztatás szerint ebben az évben ez már a harmadik autós baleset amelyben a hegyimentőink intézkedtek a Börzsönyben. Márciusban egy Nagy-hideg-hegyre engedély nélkül behajtott személygépkocsi borult az árokba, áprilisban egy favágó kisteherautó borult az oldalára a Hangyásbérci makadám utón. A Lelépőn is beszámoltunk már a hegyimentők akcióiról. Februárban egy olyan átfagyott, megsérült túrázót kellett menteni, aki városi ruházatban vágott neki a Csóványosnak és a Nagy-Hideg-hegynek. 

Lelépő.hu, fotók: Börzsöny Speciális Mentők

Kapcsolódó