Lelépő
Image default

Nem várt helyen bukkant fel a hétvégén Ferenc pápa

A pápa személye és magyarországi látogatása előtt tisztelegve a Madame Tussauds Budapest felfedte első figuráját, amely Ferenc pápát ábrázolja.

A Madame Tussauds Budapest hamarosan megnyitja kapuit a nagyközönség előtt ötvenegy figurával, köztük tizenhét magyar személyiség élethű viaszmásával. A figurák kiléte szigorúan titkos, azonban most az elsőről lehullott a lepel:

Ferenc pápát ábrázolja.

A jelenlegi egyházfőről ez a második Madame Tussauds-féle ábrázolás, az eddigi egyetlen figurát 2015-ben leplezték le New Yorkban. Az amerikai metropoliszban is a pápai vizit előtt tisztelegve mutatták be az alkotást. A közönség egyelőre a pápa élethű figurájának csak néhány részletét láthatja a közreadott hivatalos felvételeken, azonban

a megnyitó után bárki „találkozhat”, sőt közös fotót is készíthet vele.

Mint minden Madame Tussauds-nál, a budapesti helyszínen is tematikus terek lesznek. Ferenc pápa viaszmása a „Világ vezetői” termében várja majd az érdeklődőket egy részletgazdag installáció előtt, amelyen hazai mesteremberek tucatjai dolgoztak az épületszobrászoktól kezdve a díszműbádogosokig.

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, a budapesti Madame Tussauds hamarosan megnyitja kapuit.

Lelépő.hu

Kapcsolódó