Lelépő
Image default

Az ország legszebb vidékeire viszi el a gyereket a Vándortábor extra

Az Aktív Osztálykirándulás Program a vándortáboros útvonalakon, a meglévő eszközökkel, iskolai osztálykirándulások formájában kínál arra lehetőséget, hogy a diákok a tavaszi és az őszi időszakot is a szabadban, aktívan tölthessék el.
 
2017-ben indult el a Vándortábor Program, melyben a diákok gyalog, kerékpárral, vízen vagy zarándokolva fedezhetik fel az aktív kikapcsolódást örömét és hazánkat. A nyári táborokban eddig összesen több mint ötvenezer diák és háromezer pedagógus vehetett részt, azonban mostantól a tavaszi és az őszi időszakban is lesz arra lehetőség, hogy
a tanulók szabadidejüket a természetben, mozgalmasan tölthessék el.
 
A lehetőséget az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság által életre hívott Aktív Osztálykirándulás Program nyújtja majd, bejáratott útvonalakon, a meglévő vándortáboros eszközökkel (kerékpárok, kenuk).
 
A háromnapos, kétéjszakás osztálykirándulásokat a MAKETUSZ (hét túraútvonalon) és az MKKSZ (kilenc helyszínen) szervezi.
 
A kerékpárosok a Festeticsek földjét, a Velencei-tavat, a palócok földjét és az Alpokalja-Fertő-tájat vehetik célba, valamint a Vértes, a Cserehát és a Zemplén szépségeit térképezhetik fel. A vízre szállók az Alsó-Dunán, a Felső-Tiszán, a Szigetközben, Esztergomban, a Rábán, a Felső-Rába völgyében és a Hortobágyon kalandozhatnak, emellett két további Tisza-tavi kiránduláson ismerkedhetnek meg a tó természeti kincseivel és épített környezetével.
 
 
Az osztálykirándulások tudatosan „zöld” programok,
ahol nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a résztvevőknek ebben az időszakban minél kisebb legyen az ökológiai lábnyoma. A bringás osztálykirándulások kiépített kerékpárutakon haladnak majd, vagy ahol erre nincs lehetőség, ott kifejezetten alacsony forgalmú utakon vagy kerékpározható földutakon, töltéseken lehet tekerni.
 
Március 3-án, pénteken, 16 órától ismét megnyíltak a még szabad helyek az érdeklődők számára. A kedvezményes, 43 ezer forintos részvételi díjba az étkezés, a szállás és a programok költségei is beletartoznak. Azok a tanárok pedig, akik vándortábor-vezetői képesítéssel szerveznek Vándortábort, idén már 120 ezer forintos javadalmazásban részesülnek. A vándortábor programhoz kapcsolódó 30 kreditpontot érő akkreditált pedagógus továbbképzésekre is lehet még jelentkezni az erdei, a vízi, a zarándok és a bringás vándortáborokat szervezők honlapjain.
 
Ahogyan azt a Lelépő is megírta, az idei évben minden eddiginél változatosabb programok várják majd az osztálykiránduló gyermekeket. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség Bringás osztálykirándulásokat hirdetett, Esztergom pedig izgalmas és informatív programokkal készül.
 
lelépő.hu

Kapcsolódó