Lelépő
Image default

Zalahaláp posztapokaliptikus kráterében lesz a nyár legforróbb bulija

A különleges épületeiről és alkotótáboráról ismert Hello Wood és a népszerű elektronikus bulikat szervező Katttarzis idén közösen szervezik meg a nyár legforróbb kráterbuliját.

Zseniális helyszín, zseniális fellépőkkel

A Kráter nevű, kétnapos zenei esemény komoly hazai DJ lineupja mellett a hazai fesztiválkedvencek, illetve az elektronikus és hip-hop szcéna feltörekvő előadói lépnek fel. Ott lesz az Analog Balaton, Sisi, Lil Frakk, 6363, Kale Lulugyi és a Wavy Budapest. A helyszín Zalahaláp, a Balaton legjobban őrzött titka, ahol

az elbányászott Haláp hegy posztapokaliptikus krátere nyújtja a lenyűgöző környezetet a zenéhez július 14-én és 15-én. 

Látványos installációk várják a látogatókat Zalahalápon

A Kráter a Hello Wood eddigi legnagyobb alkotótáborát, a Builder Summitot zárja le, ahova a világ minden tájáról gyűlnek össze az építeni vágyók. A nyolc napos művészeti alkotótábor során a kétszáz nemzetközi résztvevő helyspecifikus, ideiglenes installációkkal és land art alkotásokkal töltik meg a bánya területét, amelyeket a fesztiválozók is felfedezhetnek majd.

Emellett kifejezetten a zenei eseményre új Hello Wood alkotás is készül.

egy látványos központi land art installáció, amely a nagyszínpadot rejti majd és helyet teremt a felhőtlen táncolásnak.

Az egyedi színpadképet a Katttarzis bulikról ismert izgalmas fényinstallációk egészítik ki a még mágikusabb élmény érdekében.

Izgalmas line-up

A szabad ég alatt, a zalahalápi orgonasípok gyűrűjében megrendezett Kráter headlinere az Analóg Balaton. Nevéhez az utóbbi évek legnépszerűbb fesztivál live act fellépései kötődnek. A hazai rap közösségben egyre meghatározóbb Lil Frakk és 6363 közös produkcióval érkeznek. Emellett

az egyik legizgalmasabb új felfedezett, Sisi is színpadra lép.

A fesztiválok és cigányzenei események állandó fellépője a Kale Lulugyi, akik ismét pörgős zenei programmal érkeznek majd. A Wavy Budapest hip-hop kollektívát Co Lee, Orlando, Aminon, Kebab, Chris Villon, Indigo, illetve Blaize, Dan Pinto, IMDB és don C képviseli majd. A Katttarzis csapata által összeállított elektronikus zenei line-upban zseniális nevek fordulnak meg. Ott lesz Tolo és Falcao (LavaLava), Lau, dtnb., Telemala és Adis is OK (Santsat), CRB, Cry Later, Vedat Akdag és Ogulcan Eki (Suck My Mustache), Vatsanah, Reload és Raasa (Funkyzeit, Botellón).

Jegyinformáció és további részletek a Facebook eseményben érhetők el.

A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kezdeményezésére és támogatásával kerül megrendezésre. Az elhagyott zalahalápi bánya hosszú távú hasznosításában is kulcsszerepet játszik majd. A fesztivál során színpadként és központi eseménytérként üzemelő installáció hosszú távon a bánya turisztikai attrakciója lesz. A terület rekultivációja részét képezi az EKF2023 hosszútávú régiós fejlesztési programjának.

Lelépő.hu

Kapcsolódó