Lelépő
Image default

Ha a békédet keresed, ezen a varázslatos helyen találod

Ha valaha is álmodtál egy varázslatos helyről, ahol a természet szépsége és gazdagsága minden lépésednél ámulatba ejt, akkor neked idén tavasszal a Kis-Balatonhoz kell látogatnod. A Kányavári-sziget kevese azoknak a helyeknek, ahol valóban közelről átélhetjük a természet millió csodáit. 

Könnyed tavaszi séta a mesevilágban

A Kányavári-szigeten sétálva a kirándulókat azonnal magával ragadja a Kis-Balaton vízi világa. Ahogyan az Keresztes Csaba fotóin is látható, nem lehet betelni a látványával.

A csodálatos növény- és állatvilág gazdag és változatos. Testközelből figyelhetők meg a vízimadarak, ahogy fészküket építik, de meghallgatható a békák kórusa is a nádas mélyéről.

 

A Kányavári sziget felé vezető híd egyedi ívben emelkedik, áthaladva rajta pedig könnyen úgy érezhetjük, egy mesevilágba sétálunk be.

Horgászok és a természet szerelmeseinek első számú úti célja a Kányavári-sziget

A szigetre vezető tanösvényen információs táblák segítenek megismerni a Kis-Balaton kincseit. A két kilátóból pedig lenyűgöző panoráma tárul elénk. A sziget belsejében nagyszerű pihenőhelyek várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A Kis-Balaton és a Kányavári sziget valódi kincsesbánya, ahol minden pillanatot élvezni fogsz, és ahonnan gazdag tapasztalatokkal és felejthetetlen élményekkel távozol majd.

21. századi igények mentén

A környék horgászatra is kiválóan alkalmas, ráadásul jól kiépített a kényelmi szolgáltatások gondoskodnak a látogatók igényeiről.

Persze a 21. századi kiránduló elvárásainak is megfelel. Az infopontokon és a Kányavári hídnál található információs toronyban ingyenes wifi áll rendelkezésünkre, hogy azonnal megoszthassuk élményeinket a világgal.

A kerékpárral érkezőknek fedett tárolóhelyet biztosítanak, a parkolásért azonban fizetni kell, minden más élményt ingyenesen élvezhetünk.

Lelépő, fotók: Keresztes Csaba, Lelépő hivatalos Facebook csoportja

Kapcsolódó