Lelépő
Image default

100 éves a magyar repülés, itt megnézheted a centenáriumra készült dokumentumfilmet

Egész estés dokumentumfilmet készített „Évszázad a magasban” címmel az Aeropark repülőmúzeum a magyar kereskedelmi repülés centenáriumára – adta hírül a Nyugdíjasbarát.

A magyar repülés legendás emlékei elevenednek meg

1923-ban szálltak fel az első magyar légitársaságok repülőgépei menetrend szerinti útjaikra Bécs felé – a Malert Mátyásföldről és az Aëroexpress Rt. a Gellért tértől, a Duna vizéről. Azóta sok minden történt földön és levegőben egyaránt. Budaörstől Ferihegyen át Debrecenig, a Junkerstől a Tu-154-esen át az Airbus A321Neo-ig, a termináltól a hangárokon át az irányítótoronyig.

Miről szól az Évszázad a magasban című dokumentumfilm?

A repülőmúzeum stábja megannyi helyen forgatott. A dokumentumfilm ízelítőt ad az elmúlt évszázadból, hogy a teljesség igénye nélkül bemutassa a legérdekesebb magyar repülős helyszíneket, aviátorokat, típusokat, fordulópontokat.

A Nyugdíjasbarát azt írja, izgalmas történetek, különleges vállalkozások, fedélzeti és repülőtéri kulisszatitkok ismerhetők meg. A dokumentumfilmben pilótagenerációk, nem hétköznapi karrierek, historikus repülőgépek, heroikus értékmentések egyaránt feltűnnek.

A fim mintegy negyven szereplője egytől egyig a légiközlekedés elhivatott megszállottja, szolgálója. Nemcsak hivatásukról, hanem magukról is mesélnek ablakot nyitva a hőskorra és a modern világra.

Az Aeropark dokumentumfilmjét most megnézheted

Ezt olvastad már?

Elképesztő fotók készültek a Balaton felett elhúzó retró Malév repülőről. Mihalik András akkor fotózta le a légcsavaros, egykori Malév repülőgépet, amikor éppen a bázisától a Hévíz-Balaton Airport felé tartott. A repülővel utazni is lehetett. A képsorozat ebben a cikkünkben tekinthető meg.

Elképesztő fotók készültek a Balaton felett elhúzó retró Malév repülőről

Lelépő

 

 

Kapcsolódó