Lelépő
Image default

Három budapesti hely is bekerült a világ legjobb éttermei közé

A Tripadvisor kihirdette a 2023-as Travelers’ Choice Best of the Best Restaurant Awards győzteseit. A legjobbak közé három magyarországi étterem is bekerült, különböző kategóriákban – írja a turizmus.com.

A Tripadvisor az egy éven át beérkezett, több mint nyolcmillió vendégértékelés elemzésével határozta meg 2023 legjobbnak ítélt éttermeit. Az utazási platform Best of the Best elismeréssel jutalmazza azokat az éttermeket, amelyek tizenkét hónapos időszak alatt nagyszámú, kiemelkedően magas értékelést kaptak a vendégektől.

Európa legjobb fine dining étterme az amszterdami Restaurant Bougainville lett. Erre a listára került fel a huszonnegyedik helyre a Szulló Szabina és Széll Tamás nevével fémjelzett budapesti Stand Étterem.

Mint ismert, a hely tavaly szerezte meg második Michelin-csillagját, és ezt idén is megtartotta.

Egy másik, a „rejtett kincs” (hidden gem) kategóriában a budapesti MadHouse Bistro & Craft Beer Bar tizenhatodik helyezést ért el. A debreceni Csokonai Éttermet ugyanitt a tizennyolcadik helyre rangsorolták.

Európa 10 legjobb fine dining étterme:

  1. Restaurant Bougainville, Amszterdam (Hollandia)
  2. The Old Stamp House Restaurant, Ambleside (Anglia)
  3. Maison Medard, Boulleret (Franciaország)
  4. Ristorante Villa Crespi, Orta San Giulio (Olaszország)
  5. Paul Ainsworth at No. 6, Padstow (Anglia)
  6. PIC, Valence (Franciaország)
  7. The Kitchin, Edinburgh (Skócia)
  8. Le Vivier restaurant, L’Isle-sur-la-Sorgue (Franciaország)
  9. Ristorante Lorelei, Sorrento (Olaszország)
  10. 5, Stuttgart (Németország)

Ezt olvastad már?

Fenntartható formában készül tányér micéliumból és kenderből a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Michelin-csillagos Salt étterem együttműködésében. Ahogy azt a Lelépő is megírta, közös kutatásuk során a körkörös étkezési kultúra eléréséhez vezető úton létrejött egy új, környezetterhelés nélkül használható tányér.

Ez történik, ha egy Michelin-csillagos étterem és a legkreatívabb egyetem összefog, hogy valami egészen különlegeset alkosson

Forrás: Turizmus.com, fotók: hivatalos oldalak

Kapcsolódó