Lelépő
Image default

Így készülnek az ételallergiások legtökéletesebb mentes zserbója

Minden családnak megvannak a kedvenc karácsonyi süteményei. Ahány ház, annyi recept, azonban a zserbó ezek közül csak kevés esetben hiányozhat.

Na de mi a helyzet akkor, ha tej-, szója- vagy glutén-allergiás vendégünk érkezik, vagy esetleg olyasvalaki, aki kerüli a hozzáadott cukrot? Akkor is van esély egy jóízű zserbózásra? Még szép! Be is bizonyítjuk.

Tej-, glutén- és hozzáadott cukortól mentes zserbótorta

Hozzávalók az alsó réteghez:
  • 2,5 dkg finomra darált dió
  • 5 dkg mandula
  • 2 dkg porrá őrölt eritrit
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
A túrós réteghez:
  • 30 dkg ToTu Rögös,
  • 20 dkg cukor nélkül készült baracklekvár
  • 8-10 dkg eritrit
A csokis tetőhöz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 3 dkg durvára vágott dió

Az alsó réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Rátesszük a túrós réteget, aminek az elkészítése nagyon egyszerű. Nincs más dolgunk, mint valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű krémmé dolgozzuk. 150°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.

Az étcsokoládét a kókuszolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. 2 dkg-ot félreteszünk belőle, a többit a torta tetejére kenjük. Megszórjuk a darált dióval. Annyi időre, amíg a tetején megköt a csokoládé, hűtőszekrénybe tesszük. Majd a maradék csokit nylonzacskó csücskébe téve szépen rácsozva megdíszítjük a tetejét.

A süteményt hűtőszekrénybe téve tároljuk, de fogyasztás előtt 15 perccel ki kell venni onnan, hogy az alapban lévő kókuszolaj és a tetején lévő csoki kissé lágyulhasson, ezáltal a torta szépen szeletelhetővé váljék.

További informácik itt.

Lelépő, fotó: ToTu

Kapcsolódó