Minden családnak megvannak a kedvenc karácsonyi süteményei. Ahány ház, annyi recept, azonban a zserbó ezek közül csak kevés esetben hiányozhat.
Na de mi a helyzet akkor, ha tej-, szója- vagy glutén-allergiás vendégünk érkezik, vagy esetleg olyasvalaki, aki kerüli a hozzáadott cukrot? Akkor is van esély egy jóízű zserbózásra? Még szép! Be is bizonyítjuk.
Tej-, glutén- és hozzáadott cukortól mentes zserbótorta
Hozzávalók az alsó réteghez:
- 2,5 dkg finomra darált dió
- 5 dkg mandula
- 2 dkg porrá őrölt eritrit
- 3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
A túrós réteghez:
- 30 dkg ToTu Rögös,
- 20 dkg cukor nélkül készült baracklekvár
- 8-10 dkg eritrit
A csokis tetőhöz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 3 dkg durvára vágott dió
Az alsó réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Rátesszük a túrós réteget, aminek az elkészítése nagyon egyszerű. Nincs más dolgunk, mint valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű krémmé dolgozzuk. 150°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
Az étcsokoládét a kókuszolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. 2 dkg-ot félreteszünk belőle, a többit a torta tetejére kenjük. Megszórjuk a darált dióval. Annyi időre, amíg a tetején megköt a csokoládé, hűtőszekrénybe tesszük. Majd a maradék csokit nylonzacskó csücskébe téve szépen rácsozva megdíszítjük a tetejét.
A süteményt hűtőszekrénybe téve tároljuk, de fogyasztás előtt 15 perccel ki kell venni onnan, hogy az alapban lévő kókuszolaj és a tetején lévő csoki kissé lágyulhasson, ezáltal a torta szépen szeletelhetővé váljék.
További informácik itt.
Lelépő, fotó: ToTu