Lelépő
Image default

TOP 3 program, amit nem érdemes kihagyni az idén húsz éves dizájnfesztiválon

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács.

A Néprajzi Múzeum adja a zseniális hátteret az ország elsőszámú dizájnfesztiváljához, a BDW-hez

Huszadik alkalommal rendezi meg a legnagyobb múltú hazai designeseményt a Magyar Formatervezési Tanács (MFT). A Budapest Design Week központi témája ezúttal a magyar design elmúlt két évtizedének áttekintése és a jövőben rejlő lehetőségek lesznek. A tíznapos eseménysorozaton felidézik az elmúlt húsz év legjelentősebb pillanatait. Ezek mellett

bemutatják a jövőbe mutató kutatásokat, pályázati lehetőségeket és a kreatívipari felsőoktatás innovatív képzéseit is.

A Budapest Design Week központi helyszínét adó Néprajzi Múzeumban Kárpáti Tibor illusztrátor infografikáinak segítségével egy időkapszula tárlat kelti életre az emlékeket és a fesztivál eddigi eredményeit. Mindez az eltelt két évtized egy-egy évének emblematikus alkotásával egészül ki. Mindemellett hagyományosan a Magyar Formatervezési Díj alkotásaival és a Design Management Díj idén elismert szervezeteivel is itt ismerkedhet meg először a nagyközönség.

Három program, amit nem érdemes kihagyni a Budapest Design Week-en

1. Láss a jövőbe!

A Budapest Design Week tematikus előadássorozata október 10-12. között zajlik a Néprajzi Múzeumban. Október 10-én a LÁSS A JÖVŐBE! előadás-sorozat keretében többek között Hideg Éva jövőkutató, az MTA doktora és Sebastian Gschanes, a Fuzzy Earth társalapítója és a MOME Innovációs Kutatóközpontjának kutatója és a Fuzzy Earth társalapítója is előadást tart.

2. Jövőben vagyunk!

Október 11-én a JÖVŐBEN VAGYUNK! című programon olyan egyetemi és vállalati projektekbe nyerhetnek betekintést a résztvevők, amelyeknek már most jövőbe mutató eredményei vannak, erről szól majd többek közt Ruppert Dániel, a MOME Mobility Design Lab vezetőjének és oktatójának formatervező és művésztanár előadása a MOME mobilitásával kapcsolatban.

3. Nyitott Stúdió

Az elmúlt évek résztvevőiből húsz kiemelkedő, napjainkig sikeres designvállalkozás mindennapjaiba nyerhetnek újra betekintést az érdeklődők. A programelem keretében a felkért Anagraphic, Co&Co Designcommunication, De_form, Fablab, Flying Objects, Fészek Részek, Hello Wood, IAMART, Lumoconcept, Maform, Medence Csoport, MINUSPLUS, Néma Júlia, NUBU, Printa, Rejka Erika, S39 Hybrid Design, Temesi Apol, Tipton Eyeworks, Tomcsányi Dóra stúdiójának, műhelyének működését ismerhetjük meg.

Lelépő, fotók: BDW

 

Kapcsolódó