Lelépő
Image default

Menetrendszerinti busszal is elérhető ezentúl Közép-Erdély legszebb természeti kincse

Menetrend szerinti buszjárattal is meg lehet majd közelíteni Kolozsvárról a közép-erdélyi térség legnagyobb természeti látványosságát, a Tordai-hasadékot – közölték a természetvédelmi terület üzemeltetői.

A védett terület üzemeltetői közösségi oldalukon bejelentették:  június 6-tól menetrend szerinti buszjárat közlekedik Kolozsvár és a Tordai-hasadék között.

A Magyarpeterd végállomású járat megállója öt-tíz percnyi gyalogútra lesz a hasadéktól.

Az M71 jelzésű járat hétköznapokon háromszor, szombat-vasárnap kétszer fordul Kolozsvár és Magyarpeterd között.

A jegy ára 15 lej (1120 forint), melyet a buszvezetőnél is meg lehet váltani.

Kezdetben kisbuszok közlekednek az útvonalon, de igény esetén nagybuszokra cserélik őket.

A Torockó-hegységben, Torda városa közelében található mészkőhasadék 1938 óta védett terület, számos védett növény- és állatfaj élőhelye. Több mint százezer turista látogatja évente. Annak ellenére, hogy Erdély egyik legismertebb természeti látványossága, eddig csupán gépkocsival, turistabusszal lehetett látogatni.

Nem ez az egyetlen jó hír, ami Erdélyből érkezett mostanában. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy megmenekül a pusztulástól az egyik legszebb romvárunk az Europa Nostra-díjas erdélyi település mellett. Itt arról lehet olvasni, hogy Európai uniós forrásokból erősítik meg a világörökség részét képező segesvári vár omladozó falának több szakaszát. Itt pedig eláruljuk, hogyan lehet az, hogy a segesvári ikonikus Óratorony felújítása egycsapásra kincskereséssé alakult át.

Felújításnak indult, kincskeresés lett a különleges Óratorony újjászületéséből

Lelépő, Fotók: Habarics Zsolt és Salina Turda

Kapcsolódó