Lelépő
Image default

Tavaszi teljesítménytúrára hívnak a Bakony legszebb vidékére

Ha szeretnéd a Bakony egyik legszebb szakaszát bejárni tavasszal egy kalandos teljesítménytúra keretében, itt a lehetőség!

Az Bakonyi Mulatság gyalogos teljesítménytúra folytatásaként a Gaja-völgy Egyesület a Tés Római-fürdő – tavasz gyalogos teljesítménytúrára hívja a kirándulni vágyókat május 6-án, szombaton.

A kisebb távon indulók Tésről Jásdon keresztül a megkapó szépségű, méltán népszerű Római-fürdő vízesésig gyalogolhatnak, majd vissza Tés településre. Ezt a könnyű bakonyi túrát, családoknak és kezdő teljesítménytúrázóknak is jó szívvel ajánlják.

A bakonyi túra útvonala azonban olyan látványos, hogy a rutinosabbak a másik irányból is teljesíthetik, azaz duplázhatnak. Esetükben a második kör távját fordítva kell, hogy megtegyék, így egészen más látványban lesz részük.

Helyszín: 8109 Tés, Szabadság tér 1. – Faluház
GPS: 47.258902 | 18.031233
Rajt: 7:00-12:00 (távtól / duplázástól függően)

A bakonyi túrára az online előnevezést 2023. május 2-án 24 óráig lehet beküldeni, ezt követően már csak helyszíni nevezésre van lehetőség. Nevezni IDE kattintva lehet.

Húsvétkor már helyet adott a Bakony egy nagyszabású teljesítménytúrának, négy hétvégén pedig elképesztően hangulatos retró vonatokkal lehet errefelé utazni. Igazi kalandokban lehet része azoknak is, akik a Börzsönyt választják túrahelyszínnek. 24 órás börzsönyi túrát hirdet ugyanis igazi kalandoroknak a Duna-Ipoly Nemzeti Park.

Lelépő.hu, fotók: Györkő Zsombor

Kapcsolódó