Lelépő
Image default

Kedvezményes vonatjegyekkel érhetők el az ország legnépszerűbb úti céljai

Április 29-től újra elérhetők a MÁV-Volán csoport szezonális napijegyei. A vonatjegyek kedvezményes áron biztosítanak utazást a Dunakanyar és Bakony, valamint a Balaton környéki településeken.

A Dunakanyar napijegy a MÁV-Volán csoport járatai mellett a Mahart kijelölt hajójárataira is érvényes. Az idén négyéves integrált vonatjegy április 29-től május 21-ig és szeptember 18-tól október 31-ig szombati, vasárnapi, ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra érvényes.

Május 23-tól szeptember 17-ig keddtől vasárnapig bármely napon megváltható .

A Bakony napijegy korlátlan utazást biztosít a Bakony népszerű kirándulóhelyein, köztük a MÁV-Start egyik legszebb vonalán, a Cuha-patak völgyében futó Győr-Veszprém vasútvonalon és a Volánbusz környékbeli járatán. A korlátlan napi utazást biztosító jegytípussal elérhető Veszprém és környéke, ahol

a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) Programsorozat részeként több száz program várja az érdeklődőket – közölték.

A Balaton24 és Balaton 72 napijegyek egy illetve háromnapos korlátlan utazást biztosítanak. Érvényesek a Balaton körül, továbbá Tapolca és Sümeg között, a Volánbusz tóparti járatain, valamint a Balatonfenyvesi kisvasút vonalán (másodosztály)

április 29-től egészen október 31-ig.

A szezonális jegytípusok mellett már elérhetők a vármegye- és országbérletek, amelyekkel májustól korlátlanul lehet utazni vármegyéken, illetve országon belül a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV (a HÉV-szerelvényeken Budapest határáig) és a GYSEV helyközi járatain.

A kedvezményes vonatjegyből nincs hiány. A pápalátogatás ideje alatt a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít a Ferenc pápa látogatásához kapcsolódó eseményekre. Olcsóbban utazhatnak a természetjárók is. Idén is lehetett pályázni azokra a vonatbérletekre, amelyekkel ingyenesen utazható be nem csak Magyarország, de egész Európa is.

Lelépő.hu, fotók: Unsplash

Kapcsolódó