Lelépő
Image default

Városligeti hőlégballonozásra viszik a kórházat elhagyó gyerekeket

A hosszú kórházi kezelésre szoruló gyermekek gyógyulásuk után egy egészen megható élményt kapnak ajándékba. Felrepülhetnek a Városliget fölé, hogy könnyebben megszabadulhassanak a fájdalomtól vagy annak emlékétől.

A Városliget szélén található Bethesda Gyermekkórház kórtermeinek fele a Liget felé néz,

a beteg gyerekek számára a Szinyei festményt idéző ballon a gyógyulás, a kórházból való szabadulás jelképévé vált.

Ezért egy különleges együttműködés keretében a Liget Budapest Projekt és BalloonFly ballon-kilátó egy „betegséget elengedő” ballonozással segíti a hosszabb kórházi ápolásra szoruló gyerekek terápiáját.

A hagyományteremtő kezdeményezés keretében a jövőben minden két hétnél tovább kórházban gyógyuló gyermek

a Városliget ballon-kilátójában emelkedhet a magasba egy szülője és gyógyítója társaságában, ezzel megkönnyítve a búcsút a fájdalomtól.

Az együttműködés keretében a kórházban működő speciális terápiás csoportok, krónikus táborozó kisbetegek is ajándékba kapják a terápia végeztével a közös élményt gyógyítóikkal.

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, tíz éve kezdődött meg a Városliget megújulása. Az itt található fejlesztések hatalmas népszerűségnek örvendenek és sorra nyerik a rangos elismeréseket. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy a Magyar Zene Házát a világ egyik legismertebb építészmagazinja wow-listájának élére rangsorolta, nem mellesleg pedig nemrégiben Európa vezető új turisztikai látványosságának is megválasztották

Lelépő.hu, fotók: Liget Budapest

Kapcsolódó