Lelépő
Image default

Bevállalod? 24 órás kihívásra várnak a börzsönyi vadonba

24 órás börzsönyi túrát hirdet igazi kalandoroknak a Duna-Ipoly Nemzeti Park. A kirándulók tapasztalt vadonjáróval vadregényes utakon fedezhetik fel a Börzsöny természeti szépségeit, titkait és az itt élő emberek vagy állatok nyomait.

Sokszor gondolkodunk el azon, hogy a régi idők emberei vajon hogyan járták az erdőt. Hogyan készítették el ételeiket? Hogyan választották ki a megfelelő éjszakai szálláshelyet? Mi történt ebben a hatalmas erdőségben az évszázadok alatt?

A Duna-Ipoly Nemzeti Park 24 órás túráján minderre megtalálhatjuk a válaszokat. A terület történetét és természeti értékeit egyaránt ismerő túravezetők elvezetnek a hegységben századokon át élő emberek emlékeihez.

A kirándulás során a túrázók letérnek a járt ösvényekről és a helyenként zord, ám lélegzetelállító tájakat barangolják be.

Megismerik az erdő gyógynövényeit, forrásokból szereznek vizet, a maguk által rakott tűz mellett készítik el a vacsorájukat és ott is éjszakáznak. A résztvevők a megszokott életmódból kizökkenve egészen új élményeket, tapasztalatokat szerezhetnek.

A kalandtúra részletei IDE KATTINTVA érhetők el.

Lelépő.hu, fotók: Unsplash

Kapcsolódó