Lelépő
Image default

Továbbra sem tud kinyitni az ország egyik legszebb kilátója

A Cserhát legmagasabb pontján álló Sasbérci kilátóból fantasztikus panoráma nyílik. Jól látható a Börzsöny és a Mátra vonulata is, de megfelelően tiszta időben nem csak a Dunakanyar rajzolódik ki, de a Tátra is felbukkanhat a látóhatáron. 

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, húsvétkor pár napra ismét látogatható volt a Sasbérci Kilátó, azonban az ünnepeket követően ismét kénytelenek voltak bezárni a kapuikat felújítási munkálatok miatt.

A Sárik Péter erdészeti igazgató a Lelépő megkeresésére elmondta, a kilátó jelenleg felújítás alatt áll, az épület faszerkezetét festik újra, illetve megkapja a szükséges faanyagvédelmi kezeléseket is. A tervek szerint május hetedikén nyitottak volna ki, az időjárás miatt azonban egyes eljárásokat nem tudták elvégezni.

Az új, reménybeli nyitási időpont május 13-14, a pontos részletekről a Sasbérci kilátó hivatalos Facebook oldalán fogják tájékoztatni a kirándulókat.

A nyitást követően a kilátó továbbra is hétvégente 9-17 óra között, ingyenesen lesz látogatható.

Hazánkban számos csodás panorámát nyújtó kilátó várja a kirándulókat. Ebben a cikkünkben a Balaton új kilátójáról írtunk. Ebből az írásunkból kiderül, melyik a kilátók királynőjeitt pedig látványos fotók nézhetők meg a csodás Kozmáry-kilátóról.

Lelépő.hu, fotók: Sasbérci Kilátó hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó