Lelépő
Image default

10+1 hely, ahol a legjobb rántott hús vár az országban

A fogás, mely sosem megy ki a divatból. A rántott hús hagyományőrző, de ugyanakkor állandó megújulásra is képes. Az alapanyagok változatossága, a bunda ízesítése és a töltött verziók sokszínűsége mind-mind új dimenziót nyit meg ennél a közkedvelt fogásnál.

A jó rántott hús bundája ropogós, a hús a prézli alatt szaftos és puha, mint a vaj. Ahogyan azt a turizmusonline is megírta, az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz idén is felkutatta azokat az éttermeket, ahol mennyei, roppanós bundába zárták a húsokat.

Ezekből választották ki azt a tíz plusz egy helyet, ahol a legjobb rántott húst készítik az országban.

TOP 10+1 rántott hús az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz szerint:

1. MoszkvaTér Bisztró (KIJEVI CSIRKEMELL)
2. Anyukám Mondta
3. Buja Disznó(K)
4. Déryné
5. Hableány
6. Kistücsök Room&Food
7. Kollázs Brasserie&Bar
8. Rosenstein Vendéglő
9. Sauska 48
10. Spago by Wolfgang Puck
+1. STAND25 (CORDON BLEU)

A tökéltes rántott hús egyik legfontosabb titka a jó minőségű hús választása, de sok múlik a megfelelő panírozáson és az elegendő mennyiségű és hőfokú olajban történő sütésen is.

Korábban már ajánlottunk zseniális éttermeket. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk öt vidéki éttermet, amiért megéri útnak indulni. Itt négy olyan balatoni helyről lehet olvasni, ahol a Michelin szerint jó áron ehetünk fantasztikus fogásokat. Itt pedig eláruljuk a Platán sikerének titkát is.

Lelépő, fotók: Hableány, Kistücsök, Stand25

Kapcsolódó