A fogás, mely sosem megy ki a divatból. A rántott hús hagyományőrző, de ugyanakkor állandó megújulásra is képes. Az alapanyagok változatossága, a bunda ízesítése és a töltött verziók sokszínűsége mind-mind új dimenziót nyit meg ennél a közkedvelt fogásnál.
A jó rántott hús bundája ropogós, a hús a prézli alatt szaftos és puha, mint a vaj. Ahogyan azt a turizmusonline is megírta, az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz idén is felkutatta azokat az éttermeket, ahol mennyei, roppanós bundába zárták a húsokat.
Ezekből választották ki azt a tíz plusz egy helyet, ahol a legjobb rántott húst készítik az országban.
TOP 10+1 rántott hús az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz szerint:
1. MoszkvaTér Bisztró (KIJEVI CSIRKEMELL)
2. Anyukám Mondta
3. Buja Disznó(K)
4. Déryné
5. Hableány
6. Kistücsök Room&Food
7. Kollázs Brasserie&Bar
8. Rosenstein Vendéglő
9. Sauska 48
10. Spago by Wolfgang Puck
+1. STAND25 (CORDON BLEU)
A tökéltes rántott hús egyik legfontosabb titka a jó minőségű hús választása, de sok múlik a megfelelő panírozáson és az elegendő mennyiségű és hőfokú olajban történő sütésen is.
Korábban már ajánlottunk zseniális éttermeket. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk öt vidéki éttermet, amiért megéri útnak indulni. Itt négy olyan balatoni helyről lehet olvasni, ahol a Michelin szerint jó áron ehetünk fantasztikus fogásokat. Itt pedig eláruljuk a Platán sikerének titkát is.