Lelépő
Image default

Négy zseniális balatoni étterem, ahol a Michelin szerint jó áron ehetünk fantasztikus fogásokat

Mutatjuk, melyik az a négy balatoni étterem, amely Bib Gourmand minősítéssel várja a vendégeket.
 
November elején mutatta be a Michelin a magyarországi kalauzát, melyben több balatoni vendéglátóhely is ajánlást kapott. Bár Michelin-csillaggal egyiket sem jutalmazták, elnyerhették a Bib Gourmand minősítést, amit a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező éttermek kaphatnak meg. Ez pedig garanciát jelent arra, hogy jó áron magas minőségű fogásokat kóstolhatunk.
 
Casa Christa – Balatonszőlős
 
 
A Kis Gella dombon található Casa Christa a lassú étkezés, a slow living esszenciáját hirdeti. A helyi alapanyagokból, a szezonalitáson alapuló konyha a fenntartható szemléletet közvetíti. A negyven fő befogadására alkalmas étterem számára
 
rendkívül gyorsan jött a Michelin elismerése, hiszen vendéglátóhelyük csupán fél éve üzemel,
 
számukra azonban ennyi idő is elegendő volt ahhoz, hogy felhelyezzék magukat nem csak Magyarország, hanem a nemzetközi gasztronómia térképére is.
 
Kistücsök – Balatonszemes
 
 
Balaton ikonikus szereplője a Kistücsök, a déli parton, Balatonszemesen várja a vendégeket regionális és szezonális konyhájával, valamint az ország egyik legnagyobb borkínálatával, amelyen több mint háromszázötven tétel szerepel.
 
A Kistücsök harminc éve megkerülhetetlen szereplője a hazai gasztronómiának,
 
amelyet tematikus napokkal és zseniális étlappal ünnepelnek meg. Kihagyhatatlan a sültkáposzta napraforgó krémmel és édesburgonyával, de szintén érdemes megkóstolni az angus marhafartőt, amihez diós rakott csicsóka, zeller és sült gombakrém jár. 
 
Mór24 – Balatonfüred
 
 
A balatonfüredi Mór24 egyszerre egy innovatív „small plate” étterem és egy vagány borbár, amely folyamatosan változó étlappal, így a szezon legjobb alapanyagaiból készült fogásokkal várja a vendégeket.
 
Small plate étterem lévén a fogások kisebb adagban érkeznek,
 
így érdemes egyszerre három-négy ételt is megrendelni, hogy lehetőségünk nyíljon a buzgó kóstolgatásra. Az aktuális menüről csak ajánlani lehet a melegen füstölt libamellet birs chutney-val, valamint a konfitált libacombot, amihez liba tea és marinált tojás is  jár.
 
Sparhelt – Balatonfüred
 
 
 
A Bistro Sparhelt hét éve gazdagítja a balatoni gasztronómiai térképet. Stílusukat tekintve kezdettől fogva a játékosság jellemezte őket. A konyhájuk már beérett, azonban
 
színességéből, izgalmasságából szemernyit sem veszített.
 
A fogások mindegyike hűen tükrözi az aktuális szezont, a legújabb menüsoruk pedig a Kalandozás nevet kapta. Felkerült rá egy csodálatos, illataiban már az ünnepi időszakot megidéző fenyőkenyér, amihez fűszervajat kínálnak, az őszi színeket felvonultató vargányás pappardellét pedig vaddisznóval társították.
 
Lelépő.hu, fotók: Facebook

Kapcsolódó