Lelépő
Image default

Így használd fel a megmaradt húsvéti sonkát

A frissen megfőtt, de el nem fogyasztott sonkának is számos felhasználási módja van, amihez jól jön Lendvai Levente, a Virtu séfjének néhány tippet.

A húsvéti sonka akkor tökéletes, ha a saját főzőlevében hűl ki, majd vékonyra szeletelve pihen a hűtőben. A megmaradt főzőlevet is fel lehet azonban használni.

Bableves és pástétom is készülhet a megmaradt sonkából

„A megmaradt főzőléből nálunk általában bableves készül a klasszikus módon, de nagyon sok mindenhez fel lehet használni ezt a füstölt alaplevet” – magyarázza Lendvai Levente. A Virtu séfjének a megmaradt húsra is van egy remek receptje.

„A maradék húst felmelegítem, 1×1 centiméteres kockákra vágom és egy keverőtálba helyezem. Mindig megmentek egy pici alaplevet, ebből pár kanállal a húsra teszek, valamint snidlinget, petrezselymet, sót, borsot, lassan sült fokhagymát keverek hozzá és egy krémes pástétomot készítek belőle” – teszi hozzá.

Egy biztos, a húsvéti sonka nem csak az ünnepi asztal éke, közösségteremtő szerepet is betölt.

Ha pedig marad belőle, az ünnep örömét átmenthetjük későbbi időkre is. Így újjászületve, más fogásban kerülhet az asztalra. Eköré pedig ismét összegyűlnek a családtagok és barátok, megosztva a jóízű falatokat egymással.

Ezt olvastad már?

Tavaly novemberben nyitott meg az ország legmagasabb épületének tetején a VIRTU Restaurant. A budai MOL Campus 28. emeletén a top gasztronómiai élménypont, mely nemcsak elhelyezkedésében és megjelenésében tör a legmagasabb szintre. A hazai és regionális konyha legjavát kínálja vendégeinek, kiváló minőségben.

Zseniális étterem nyílt az ország legmagasabb épületének tetején

Lelépő, fotók: Unsplash

Kapcsolódó