Lelépő
Image default

Nem tréfál az időjárás – havazott a Kékestetőn

A hidegfront csapadékzónája a délelőtti órákban ért az Északi-középhegység fölé, a Kékestetőn a csapadék halmazállapota esőről havas esőre váltott, majd tisztán hóra. Ezt közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán.

Bár hétfőn 30 Celsius-fokot mértek az Alföldön, kedden pedig havas eső, sőt havazás volt Kékestetőn.

A hidegfronti csapadékzóna kedden a délelőtti órákban ért az Északi-középhegység fölé. A csapadék hűtő hatásának segítségével – Kékestetőn szűk két óra alatt 2 fokos hőmérsékletcsökkenést tapasztaltak. A csapadék halmazállapota legmagasabb hegycsúcsunkon esőről átváltott havas esőre, sőt átmenetileg tisztán hóra is. Emellett a csapadékhoz viharos szél is társult.

Láttad már így a Kékestetőt?

Decemberben mutattuk meg azokat a képeket, amiket a Kékestető hivatalos Facebook oldala osztott meg. Soós Tamás elképesztően látványos fotósorozatán a hegyen magasodó TV-torony kilátó látható a naplemente legszebb pillanataiban.

Hazánk legmagasabb pontját jelző csúcskőtől nem messze található a már messziről is jól látható, száznyolcvan méter magas TV torony-kilátó. Az épület alsóbb szintjén egy fedett és nyitott kilátóterasz fut körbe, ahonnan

MESÉS, 360 FOKOS PANORÁMÁBAN GYÖNYÖRKÖDHETÜNK.

Lelépő

Kapcsolódó