Lelépő
Image default

Hivatalos! Ez a balatoni fagylalt a legjobb az országban idén

A balatonmáriafürdői Florida fagyizóban készített sütőtökös mandula, dió variációkkal nevű fagylalt nyerte a Komáromban megrendezett év fagylaltja versenyt – közölte a Magyar Cukrász Ipartestület.

A balatonmáriafürdői Florida fagyizóban, Somodi János által készített sütőtökös mandula fagylalt, dió variációkkal nyerte a Komáromban megrendezett az Év fagylaltja versenyt. Az ezüstérem a nagykanizsai Da Crema fagyizóban dolgozó Wilheim Dávid kávés csokoládéjának. A bronzérem a balatongyöröki Promenád kávéház munkatársa által készített „bana-nut” fantázianevű fagyinak jutott.

Az Ipartestület idén „mentes” kategóriát, valamint a csokoládé világnapja alkalmából külön „csokoládé” kategóriát is indított. Ezek aranyérmét a székesfehérvári Krém cukrászda munkatársai, Kovács Roland és Végh József szerezték meg. A győztes fagyik a mandulakert és a sós karamellás körte elnevezést kapták.

Az év fagylaltja versenyre idén öt kategóriában összesen nyolcvanegy fagylalt nevezett, kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, nemrég zajlott a Gelato Festival World Masters verseny is. Ennek 2022-2025-ös, négyéves versenyén újabb nemzeti győzteseket hirdettek, akik az európai és világversenyen képviselhetik majd hazájukat. A fagylalt íze, szerkezete, az elkészítő kreativitása és a verbális és esztétikai megjelenítés is számított a verseny során. Végül kihirdették a hat legjobb magyarországi fagylaltkészítőt. Ebben a versenyben is remekül szerepelt Somodi János. A balatonmáriafürdői fagylaltkészítő a „Torta della nonna” fantázianévre hallgató fagylaltjával került a legjobbak közé. A kreációban avowal sós mandula, fűszeres sütőtök és pörkölt pekándió található.

Lelépő, fotók: Florida fagyizó hivatalos facebook oldala

Kapcsolódó