Lelépő
Image default

Ismét vízre lehet szállni az ország legkedveltebb csónakázó taván

Újra megnyitott a Városliget Csónakázó tó, Budapest első számú randihelyszíne.

Július 5-én megnyílt a Városligeti Csónakázó tó, ahol minden nap 10 és 21 óra között várják a látogatókat. Idén a tizenhatezer négyzetméteres tavon a csónak és a vízibicikli mellett SUP-deszkát is lehet bérelni, sőt, oktatásokat és SUP-os jógaórákat is tartanak majd.

A Városligeti Csónakázó tó Budapest egyik ikonikus helyszíne a Hősök tere és a Vajdahunyad vára közvetlen szomszédságában. A mesterséges tó minden évszakban népszerű helyszín. Nyaranta csónakázás során lehet kellemes időt eltölteni a vízen, télen a mesés vízi világ csodálatos jégpályává alakul. Miközben szép kilátást nyújt a Városliget zöld területeire és a környező épületekre, és

ideális hely az aktív kikapcsolódásra vagy romantikus sétákra.

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, tíz éve kezdődött el a Városliget megújulása. A Liget Budapest projekt keretében megújult a Városligeti Nagyjátszótér. Átadásra került a Sportcentrum a hozzá tartozó két kilométeres futókörrel, ,az Ifjúsági Sportpályákkal és birtokba vették a négylábúak a rendkívül népszerű kutyás élményparkokat is. Felújították a Millennium Háza műemléki épületét, elkészült a Múzeum Mélygarázs. Az egykori Felvonulási tér helyén a ligeti Promenád, és megnyitotta kapuit a Magyar Zene Háza  és a Néprajzi Múzeum is.

Nem csak a csónakázó tóért rajonganak a budapestiek és az oda érkező turisták. Városligetben található fejlesztések azóta is hatalmas népszerűségnek örvendenek és sorra nyerik a rangos elismeréseket. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy a Magyar Zene Házát a világ egyik legismertebb építészmagazinja wow-listájának élére rangsorolta, nem mellesleg pedig nemrégiben Európa vezető új turisztikai látványosságának is megválasztották.

Lelépő, fotók: Városligeti Műjégpálya és Csónakázó tó Facebook oldala

Kapcsolódó