Lelépő
Image default

Egyetlen vezetett sétára megnyílnak a fantasztikusan szép Krausz Palota kapui

Hatalmas érdeklődés övezi a nemrégiben látványos megújuláson keresztül ment meseszép Krausz Palotát. Az Andrássy úton található épületegyüttes kapui most egyetlen vezetett sétára megnyílnak a nagyközönség előtt.

Egyedülálló túrán fedezhetjük fel a lélegzetelállító épület titkait

Az Imagine Budapesttel együttműködve október 14-én épületbejárást tart a BORD Építész Stúdió projektvezető építésze Zih Kata. Az Építészet Hónapja programsorozat részeként egy vezetett sétán a Krausz Palota lenyűgöző Lotz-freskóit és a ház belső homlokzatának csodálatos sgraffito díszítéseit mutatja be.

„Különleges projekt volt irodánk számára a Krausz Palota felújítása, hiszen egy műemléki épület felújítása és modern irodaházzá alakítása Budapest egyik legnagyobb presztízsű területén egyszerre komplex feladat és elbűvölő kihívás” – írja közösségi oldalán az építész stúdió.

Hozzáteszik, az épületegyüttes letisztult, modern belsőépítészeti elemei jól kiemelik

az eredeti állapotában helyreállított részleteket, különleges századfordulós hangulatot teremtve.

A vezetett épületbejárásról bővebben itt lehet tájékozódni.

A Krausz Palotáról

Az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított Andrássy út, a 19. század második felében épült. A város egyik legnagyobb városfejlesztési stratégiájának részeként, a párizsi sugárutak mintájára készült el, hatalmás fákkal és neoklasszicista palotákkal szegélyezve.

A KRAUSZ PALOTA ÉPÜLETÉT KRAUSZ LAJOS, A KRAUSZ-MAYER MALÁTA ÉS SZESZGYÁR RT. IGAZGATÓJA ÉPÍTTETTE CSALÁDJA SZÁMÁRA.

Az 1885-ben átadott épület tervezője Quittner Zsigmond építész, akinek leghíresebb munkái között a Gresham-palota is szerepel. Az épület a műemléki környezet rendezése által visszanyerte egykori eleganciáját, miközben a modern igényeknek megfelelő, szabadon alakítható tereket biztosít jövőbeli használói számára.

A felújítás folyamatáról és látványos eredményeiről ebben a fotókkal gazdagon illusztrált cikkünkben lehet olvasni.

Ilyen meseszép lett a frissen felújított Krausz-palota az Andrássy úton

Lelépő, fotók: BORD

Kapcsolódó