Lelépő
Image default

Kezdődik a hagyományos adventi vásár a budapesti Vörösmarty téren

November 17-től karácsonyi díszbe öltözik a Vörösmarty tér. A Vörösmarty Classic Xmas idén újabb látványosságokat is ígér Budapest belvárosában – tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

A tér közepén lévő Vörösmarty-szobor átlátszó „hógömbbe” burkolva áll majd. A szobor köré pedig ledfal épül, amely multimédiás információs pontként is szolgál. Az információs tartalmak mellett a látogatók egy QR-kóddal aktiválható közösségi játékban is részt vehetnek.

A Kristálypalotán óriási karácsonyfa dekoráció lesz látható, valamint a téren egy ingyenesen igénybe vehető kisvasút is üzemel majd. Az arra felülő családok testközelből gyönyörködhetnek az Oroszlános kút ünnepi díszítésében.

A látogatókat fényinstallációk is várják az Alice Csodaországban mesealakjaival.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a Vörösmarty Classic Xmas gasztronómiai kiállítói a hagyományos magyar étel- és italkultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó ételeit kínálják a közönségnek.

A szervezők idén is gondoskodtak róla, hogy mindenki a pénztárcájának megfelelő ételt, italt választhassa, lehet majd borpárosítással ajánlott menüt is választani, és minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy olyan étel, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

A kézműves kiállítók a hagyományőrzés jegyében válogatják össze tradicionális, kézműves termékeikből álló portékájukat, de lesz egy edukációs helyszínként szolgáló kézműves ház, ahol az érdeklődő gyerekek hétvégente foglalkozásokon vehetnek részt – áll a közleményben.

A szervezők a kiállítók mellett támogatói helyet biztosítanak a Heim Pál Gyermekkórháznak is. A Vörösmarty Classic Xmas december 31-ig várja az érdeklődőket.

Lelépő, fotók: Vörösmarty Classic Xmas Facebook oldala

Kapcsolódó