Lelépő
Image default

A Néprajzi Múzeum után annak vezetője is rangos elismerést zsebelt be

Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója kapta az idei MúzeumCafé Díjat az általa vezetett intézmény költöztetésének és új helyszínen való megnyitásának példaértékű lebonyolításáért – tájékoztatta az MTI-t a MúzeumCafé múzeumszakmai folyóirat pénteken.

A Néprajzi Múzeum több mint százezer darabos gyűjteményét az intézménynek korábban otthont adó Kossuth téri épületből Kemecsi Lajos irányításával rövid idő alatt és szinte sérülésmentesen költöztették át a múzeum szakemberei az új raktárközpontba, valamint a múzeum új, a Városligetben felépült épületébe, ahol egyidejűleg új, korszerű szemléletű időszaki kiállításokat is létrehoztak.

Mint ismert, a 2011-ben alapított MúzeumCafé-díjjal a magyar múzeumi szakmából minden évben olyan szakember munkáját ismerik el, aki a lap szellemiségével összhangban előremutató, új- és korszerű szemlélettel alkotott a maga szakterületén.

Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, a világ legnagyszerűbb helyei közé választotta a TIME a Néprajzi Múzeumot, lenyűgözte a világot a Magyar Pavilon a 2023-as Velencei Építészeti Biennálén és a világ legjobb turisztikai célpontjai közé kerülhet a Liget Budapest.

Lelépő.hu

Kapcsolódó