Lelépő
Image default

Új kisvasút és vasúttörténeti park épül Magyarországon

Több mint 536 millió forintos uniós támogatásból vasúttörténeti park épül Celldömölkön, a beruházás a tervek szerint október végére készül el.

A vasúttörténeti parkot a Kemenes Vulkánpark mellett alakítják ki, egy a régi korokat idéző – kiállítások rendezésére, előadások megtartására is alkalmas – állomásépülettel, és egy kisvasúttal, amelynek „emblematikus mozdonyai” mérethű kicsinyítéssel készülnek.

Két tematikus játszóteret is építenek, és tervezik, hogy forgalomból kivont vasúti kocsikat is kiállítanak a park területén.

Mint ismert, Celldömölkön 2013-ban nyílt meg a Kemenes Vulkánpark, amelynek központi épületében 21. századi technikát alkalmazó interaktív kiállításon ismerkedhetnek meg a látogatók a föld legjelentősebb vulkánjainak működésével.

Az elmúlt hetekben sorra jelentettek be turisztikai fejlesztéseket a magyar városok. Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, új lombkoronasétányt építenek a Balaton partján, Széchenyi tematikájú játszóteret alakítottak ki az ország egyik legszebb kastélyának parkjában, a Tisza-tónál pedig egy különleges látogatóközpontot hozhatnak létre hamarosan.

Lelépő.hu, a kép csak illusztráció 

Kapcsolódó