Lelépő
Image default

10 éve kezdett el  megújulni a Városliget

Idén 10. évfordulójához érkezett a Liget Budapest Projekt, melyeknek köszönhetően a Városliget megújult részein a korábbi állapotoknál egy minden tekintetben többet és jobbat nyújtó parkkal találkozhatnak a járókelők. 
 
Az elmúlt tíz évben hatalmas változáson ment keresztül a Városliget. A Liget Budapest projekt keretében megújult a Városligeti Nagyjátszótér, átadásra került a Sportcentrum a hozzá tartozó két kilométeres futókörrel, az Ifjúsági Sportpályákkal és birtokba vették a négylábúak a rendkívül népszerű kutyás élményparkokat is. Felújították a Millennium Háza műemléki épületét, elkészült a Múzeum Mélygarázs, az egykori Felvonulási tér helyén a ligeti Promenád, és megnyitotta kapuit a Magyar Zene Háza  és a Néprajzi Múzeum is. 
 
 
A Liget Budapest Facebook oldalának tájékoztatása szerint az eddig átadott elemek elképesztő népszerűségnek örvendenek, már több mint ötmillióan látogatták meg azokat. 
 
Mindezek mellett a zöldterületi fejlesztések sem maradhattak el. Ennek során eddig már több mint negyedmillió négyzetméter zöldfelületet újítottak meg, 72.000 m² burkolt felületet bontottak el, elültettek több, mint ötszáz lombos fát és százharminc fenyőt, közel hetvenezer cserjét és több mint kétszázezer évelőt.  
 
 
A folytatásban sem dőlnek hátra, hiszen a Liget Budapest számos családbarát fejlesztésekkel folytatja a komplex projektet. Ennek során a park rekreációs funkciói mellett további jelentős zöldfelületek is megújulnak: idén elkezdték a népszerű KRESZ park és környékének felújítását, továbbá a Dvořák sétány Néprajzi Múzeum és Magyar Zene Háza közötti szakaszát és a népszerű léghajót, a BallonFly-t övező területet is.
 
 
A Városligetben található fejlesztések hatalmas népszerűségnek örvendenek és sorra nyerik a rangos elismeréseket. Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy a Magyar Zene Házát a világ egyik legismertebb építészmagazinja wow-listájának élére rangsorolta, nem mellesleg pedig nemrégiben Európa vezető új turisztikai látványosságának is megválasztották
 
lelépő.hu, fotók: Liget Budapest

Kapcsolódó