Lelépő
Image default

Kódex-készül az ország ikonikus zarándokhelyén

A Zarándok Akadémia 2023-ban Mátraverebély-Szentkúton várja a szakmát és az érdeklődőket.
 
A turizmus folyamatosan változó és innováló iparág, amelynek egyik új trendje egyre tudatosabban épül be a kínálatba. A vallási turizmus és a hozzá kapcsolódó zarándoklat a reneszánszát éli: ez manapság talán az egyik legtrendibb elvonuló tevékenység. A Spabook tájékoztatása szerint március 22-23-án második alkalommal rendezik meg, ezúttal Mátraverebély-Szentkúton a Zarándok Akadémiát, ahol
a szakrális-spirituális, valamint a turisztikai szakma együttesen alkotja meg Zarándok kódex-et.
 
Bódis Gábor, a Zarándok Akadémia egyik főszervezője elmondta, noha ez egy szakmai rendezvény, az alapokról építkeznek, azaz onnan, hogy mitől válik egy turista zarándokká. Az eseményen számos érdekes szekció- és kerekasztalbeszélgetés is lesz, melyek a kirándulás, a zarándoklás, az aktív időtöltés mellett mentálisan is tölti a résztvevőket.
 
A zarándoklat valóban egyre népszerűbb. Ebben a cikkünkben nyolc tippet osztunk meg a sikeres zarándoklathoz, itt arról számolunk be, hogy zarándokvonat indul Rákóczi szülőházához, itt pedig arra hívjuk fel a figyelmet, hogy idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba.
 
Spabook, Címlapfotó: Zarándok Akadémia

Kapcsolódó