Lelépő
Image default

Nyolc tipp a sikeres zarándoklathoz

A zarándoklat, testi-lelki feltöltődéssel jár, közelebb hoz mindenkit Istenhez és magában hordozza az újjászületés reményét.

Közelebb hoz Istenhez és önmagadhoz is a zarándoklat

A zarándoklat emberpróbáló, mind a fizikai kondíciót, mind pedig a mentális erősséget próbára tevő küldetés, aminek felkészületlenül nem szabad nekivágni. Vannak azonban olyan egyszerűnek tűnő, ám mégis rendkívül fontos praktikák, amikkel a gyakran több száz kilométeres zarándoklatot megkönnyíthetjük magunknak.
1. A rendkívüli megterhelés egészségügyi kockázattal is jár, fontos, hogy indulás előtt megbizonyosodjunk arról, hogy alkalmas a szervezetünk a zarándoklat teljesítésére.
2. A zarándoklat előtt már két héttel tudatosan készítsük fel lábainkat a sétára: tartsunk pihenőnapokat, áztassuk forró vízbe, és ne feledkezzünk meg a pedikűrről sem.
3. A felkészülés során futópadon is gyalogolhatunk, de a természetből is töltekezzünk!
4. Indulás előtt határozzuk meg a pontos útvonalunkat, gondoskodjunk a szálláslehetőségekről és jegyezzük fel magunknak azokat a pihenőhelyeket, ahol mellékhelyiséget is találunk.
5. Egy jó túracipővel vágjunk neki a zarándoklatnak és ne felejtsük előtt betörni.
6. Séta közben folyamatosan hidratáljunk és energetizáló ételeket fogyasszunk.
7. Út közben mélyüljünk el gondolatainkban, relaxáljunk, zárjuk ki a külvilágot és csak az útra koncentráljunk.
8. Rendszeres időközönként tartsunk pihenőt, adjunk lehetőséget a testünknek a pihenésre.

Ezt olvastad már?

A Mária Út Európai Kulturális Útvonalak közé való bekerülését kezdeményezte a zarándoklat nevét viselő egyesület, a kezdeményezés mögé pedig ötvenmilliós támogatással a kormány is beállt.

Európai Kultúrális Útvonalak rangra emelkedhet az ország első számú zarándokútja

Lelépő, fotók: Canva

Kapcsolódó