Lelépő
Image default

Történelem és fine dining találkozása: Budapest új ikonikus éttermét imádni fogod!

Mindössze három hétig tartó felújítás után kitárta szárnyait Vendégei előtt 2025. február 21-én a VakVarjú VarjúVár a Várkert Bazárban.

Az Öntőház udvaron egy modern, játékos, a színekkel és formákkal bátran kísérletező, hatalmas üvegfelületeivel az étterem mellett húzódó várfalat megelevenítő különleges hely született, ahol a történelmi hagyományok és a modern megjelenés tökéletes harmóniát alkot nemcsak atmoszférában, hanem Parcsetich Ernő chef fogásaiban is.

A történelmi falak közé hamisítatlan VakVarjús miliő költözött: a VarjúVár nemcsak egy étterem, hanem egy különleges találkozóhely, ahol lenyűgöző panoráma, a múlt és jelen találkozása, valamint igazi VakVarjús vendégszeretet várja a betérőket. A belső dizájn a Goodroom Harmony szívének és lelkének, Szabó Attila belsőépítésznek a kreativitását dicséri.

Az étterem egyik falának szőlőtőkéket ábrázoló tapétája a budai Vár déli lejtőjén egykor virágzó szőlőtermesztésnek állít emléket. Az étteremben egymást váltja a padlizsán, a sütőtök és mélyzöld szín, a székek kárpitját a budai Vár környékére egykor szintén jellemző termények gazdagítják – a zöldségeket ábrázoló mintához Attila a mesterséges intelligencia segítségét vette igénybe.

Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Semsei Gastronomy cégcsoporthoz tartozó közkedvelt VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa elmondta, hogy ízletes fogásaikkal és a VakVarjúra jellemző figyelmes kiszolgálással vendégeik lelkének megérintésére törekednek, minden percüket élménnyé akarják varázsolni a VarjúVárban, hogy térjenek minél többször vissza ebbe az otthonos és barátságos fészekbe. Elsősorban magyar törzsvendégekre szeretnének építeni, akik viszik az étterem jó hírét, ami ezután a turistákat is vonzani fogja.

„Mindig azon gondolkodunk, hogy miképpen tudunk vendégeinknek örömet okozni. Manapság étterembe járni nem olcsó mulatság, ezért még inkább törekszünk arra, hogy minden egyes nálunk eltöltött pillanat meghitt ünneppé váljon. A legkisebb fiókákat gyereksarok várja, hétvégén „óvónénik” foglalkoznak a kicsikkel, mialatt szüleik el tudnak merülni a csodás pesti panorámában és az ízek birodalmában. Az estéket élő zongorajáték teszi még hangulatosabbá” – fogalmazott Semsei Rudolf.

A szeparálható terek tökéletes helyet teremtenek a családi és baráti ünnepekhez, az étterem falain a szőlőtőkéken kívül egymástól eltérő, vidám színű tapéták köszöntik a vendégeket. S miután felcsendülnek az ismerős dallamok a zongorából, nincs is más dolguk, mint választani a borlap különleges tételeiből és a magyar hagyományokra épülő étlap ízletes fogásaiból. A felső tetőterasz a jó időben pedig egészen páratlan kilátással ajándékozza meg a betérőket.

Lelépő, fotók: VarjúVár

Kapcsolódó