Lelépő
Image default

TOP 25-közé választotta a Fricskát a világ leghíresebb lapja

Olasz gesztenyefesztivál, német erdei gombák keresése, japán szezonális fogások kóstolása. Ezen az impozáns őszi gasztrokalandok közé választotta be a The Times a Fricska 2.0-át.

A legjobb őszi gasztroélmények nyomába eredt a világ leghíresebb lapja, a The Times. Körbenéztek Európában és a világban, a huszönötös toplistájukra pedig valóban zseniális kulináris kalandokat találtak.

A gyűjtésükben szarvasgomba-vadászat, észak-olasz gesztenyefesztivál és bordeaux-i körteünnep is szerepel. De a sorban megtalálhatók a mexikói, őszi ízvilágú taco-k és Sri Lanka-i különlegességek kóstolása is.

A The Times cikkében emlékeztet arra, hogy a járvány idején bezárt budapesti Fricska étterem a közelmúltban újra megnyitott Koppány Levente vezetésével, aki a londoni Hackney-ből tért vissza Magyarországra és a Costesnek már Michelin-csillagot is szerzett.

A bisztró étlapján a szüreti magyar gasztronómia kortárs remekei is megjelennek. A világ leghíresebb lapja felhívja a figyelmet, hogy a Fricska étlapja naponta változik,

a húslevest és az erdei gombás rizottót, azonban erőteljesen ajánlják az őszi hangulatért.

A The Times az olvasóinak nem csak a Fricska zseniális fogásait emeli ki, hanem kiadós termálfürdőzést, lángosozást a Nagyvásárcsarnokban és tokaji borok kóstolását is javasolják.

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, a Fricska 2.0 egy igazi sikersztori. Csupán kilenc héttel az újranyitásukat követően már be is kerültek a 2023-es Michelin Guide-ba, a Michelin ajánlott éttermeként. Az erről szóló plakettet már át is vették.

Lelépő, fotók: Fricska 2.0 Facebook oldala

Kapcsolódó