Lelépő
Image default

Szabadnapos tűzoltó mentette meg a szikláról lezuhant túrázót

Sziklára zuhant kirándulót mentett egy székesfehérvári tűzoltó szabadnapján, a Megyer-hegyi tengerszemnél.

Tar Barnabás Tamás tűzoltó zászlós, székesfehérvári hivatásos tűzoltó szabadnapján a családjával a Megyer-hegyi Tengerszemnél túrázott.

Ekkor lett rosszul egy másik kiránduló, aki vízért nyúlt, majd leesett egy sziklára. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a szabadnapos tűzoltó azonnal lesietett hozzá a szilára, hívta az általános segélyvonalat, majd

elsősegélyben részesítette az akkor már eszméletlen sérültet.

A sátoraljaújhelyi hivatásos állomány tagjai vonultak a helyszínre, akik a tízméteres mélységből mentőkötél és board segítségével emelték ki a sérültet, akit mentőhelikopter szállított kórházba.

Sok a bajba jutott túrázó

Nemrégiben szintén tűzoltók segítségére volt szükség egy kiránduló mentésekor. Július közepén két kiránduló bajba került az elhagyatott bányák közelében, a Tokaji-hegységen. Az eseményhez kiérkező rendőrök rendkívül összehangoltan dolgozva, sikeresen kimentették a túrázókat annak ellenére, hogy eleinte még azt sem tudták, hogy a túrázók pontosan hol kerültek bajba. A mentésben végül rendőrök, tűzoltók és a mentők is részt vettek.

A rendőrségnek és a hegyimentőknek gyakran kell kihívást jelentő mentésekhez sietniük. Az egyik legemlékezetesebb mentés az utóbbi időkből az volt, amikor télen, a rendkívüli hidegben, hóban és fagyban indult neki városi cipőben a Nagy-Hideg-hegynek egy fiatal, túrázó pár. Őket végül a Börzsönyi Hegyimentők hozták le a Szabó kövek környékéről.

Egy másik tengerszem is várja a kirándulókat

A Megyer-hegyi az egyik legismertebb tengerszemünk, azonban van egy jóval kevésbé látogatott kincsünk is a Bükk ölelésében. A Sipovics tengerszem a Szalajka-völgy közelében található. Annak ellenére, hogy kevésbé ismert, aki meglátogatja, azonnal beleszeret ebbe a természeti csodába.

GYÖNYÖRŰ, TÜRKIZKÉK SZÍNE ÉS A KÖRNYEZŐ HEGYEK LÁTVÁNYA MAGÁVAL RAGADJA AZ EMBERT.

Csak kevesen ismerik azt a varázslatos tengerszemet, amely a Bükk féltő ölelésében bújik meg

Lelépő, videó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldala

Kapcsolódó