Lelépő
Image default

Csak kevesen ismerik azt a varázslatos tengerszemet, amely a Bükk féltő ölelésében bújik meg

A Bükk-hegység Magyarország egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, amely számos csodálatos látnivalót tartogat az ide látogatók számára. Ilyen a Sipovics tengerszem, amely bár kevésbé ismert, igazi különleges ékszere az egyedülálló tájnak.
A Sipovics tengerszem egy csodálatos tó, mely a Bükk-hegységben, azon belül is a Szalajka-völgy közelében található. Annak ellenére, hogy kevésbé ismert, aki meglátogatja, azonnal beleszeret ebbe a természeti csodába.
Gyönyörű, türkizkék színe és a környező hegyek látványa magával ragadja az embert.
Fotó: Pozsgai József
A tengerszem a Szalajka-patak több helyen történt felduzzasztásával jött létre, vagyis vizét természetes források táplálják, így rendkívül tiszta és átlátszó.
A tavat átöleli a Bükk jellegzetes növényvilága.
A csendes és nyugodt környezetben a látogatók teljesen elmerülhetnek a természet nyugalmában.
Fotó: Pozsgai József
Fotó: Pozsgai József
Az ide látogatóknak számos lehetőségük van a tó felfedezésére és a környező területek bejárására. Kijelölt  ösvények vezetnek körbe, melyek között akadálymentes is megtalálható. Így valóban bárki felfedezheti a Bükknek ezt a rejtett természeti kincsét.
A tengerszem könnyen megközelíthető.
A népszerű Fátyol-vízesést követően az úgynevezett Gloriette-tisztás mellett elhaladva jutunk el hozzá.
Fotó: Pozsgai József
Nem ez az egyetlen tó, amelyet érdemes felkeresni ezen a nyáron. Ebben a cikkünkben öt remek úti célt gyűjtöttünk össze, közte egy másik fantasztikus tengerszemmel.

Kapcsolódó