Lelépő
Image default

Három túraútvonal, ahol meseszép virágmezők várnak

A május csodás virágzások látványával ajándékozza meg a kirándulókat. Összegyűjtöttünk három túraútvonalat, amik garantáltan nem okoznak csalódást.

1. Túra a Bihari-síkon

A Bihari-sík tanösvény Debrecentől mintegy negyven kilométerre található a 42-es út közelében. A tanösvényt már kicsi gyerekek is bejárhatják, hiszen annak hossza 400 métertől 6,4 kilométeres is lehet.

A földutakon, palló utakon végighaladva különböző élőhelyeket láthatunk, jó rálátás kínálkozik a nyílt vizes élőhelyre, esetenként a közelben legelésző bivalyokra is. Az ismeretek bővítését a kihelyezett táblák segítik. A tanösvény mentén két megfigyelő torony található. A túra során meseszép orchideákban gyönyörködhetünk.

Már nyílik a csodás orchidea a Bihari-síkon

2. Túraútvonal a Szép-hegy és a Nagykorcsolyás-hegy között

Szép-hegyre és a Nagykorcsolyáson árvalányhajak és szellőrózsák pompáznak. A csodálatos mezők két irányból is megközelíthetők. Az első útvonal a sajókápolnai temető felől indul, onnan a Széphegyre, majd a Tömlöc-tető felé a Nagykorcsolyásra vezet. Szintén remek alternatíva, ha a Sajószentpéter kilátó érintésével a gerincen haladva a nagykorcsolyási keresztnél elhaladva érkezünk meg a Tömlöctető földvárhoz.

Árvalányhaj és szellőrózsa mezők borítják a mesebeli Szép-hegyet

3. Hortobágyi virágmezők

A Hortobágy keleti pusztáin meseszép látványt nyújt a virágzó kamilla, melyet szakvezetéses e-bike túrán is fel lehet fedezni. A huszonöt-harminc kilométeres, könnyű túra a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjából indul és oda is érkezik, az út Szálkahalmon át vezet.

Az kirándulás során a most virágzó kamilla tömegei kerülnek a kerékpározók elé,

melyek nemcsak kiváló fotótémát szolgáltatnak, de jellegzetes illatukkal emlékezetessé varázsolják a napot is, melyet a puszta értékeinek felkeresésével töltenek a résztvevők. A következő e-bike túra május 14-én lesz, a részletekről ITT lehet olvasni.

Akik nem riadnak meg a combosabb kirándulásoktól sem, ebben a hónapban több teljesítménytúrán is próbára tehetik magukat. Ebben a cikkünkben szuper túratippeket adunk.

Lelépő.hu

Kapcsolódó