Lelépő
Image default

Árvalányhaj és szellőrózsa mezők borítják a mesebeli Szép-hegyet

A május számos növény virágzásával örvendeztet meg bennünket. Nincs ez másként az Északi-Középhegységben sem ahol lépten nyomon védett növényekre bukkanhatunk. A Szép-hegyen és a Nagykorcsolyás-hegyen azonban egészen különleges látvány fogadja most a kirándulókat.

Árvalányhaj és szellőrózsa mezők, kosborok, gyönyörű zöld ligetek, virágos rétek

– valóban elképesztő lehet része azoknak, akik a Szép-hegyre és a Nagykorcsolyásra kirándulnak a napokban.

Az Északi-Középhegység vándorai című nyilvános Facebook csoportban Számadóné Tamási Edit osztott meg elképesztő felvételeket a mesébe illő környezetről, ami túrázás közben fogadta.

A csodálatos mezők két irányból is megközelíthetők.

Az első útvonal a sajókápolnai temető felől indul, onnan a Széphegyre, majd a Tömlöc-tető felé a Nagykorcsolyásra vezet. Szintén remek alternatíva, ha a Sajószentpéter kilátó érintésével a gerincen haladva a nagykorcsolyási keresztnénl elhaladva érkezünk meg a Tömlöctető földvárhoz.

A Szép-hegyen érdemes elidőzni, hiszen kellőképpen tiszta légkör esetén a Magas-Tátra vonulataiban is gyönyörködhetnek a kirándulók.

Májusban számos látványos túrán vehetünk részt. Ebben a cikkünkben öt zseniális teljesítménytúrára hívjuk fel a figyelmet, itt egy Őrségi kirándulásról írunk.

Lelépő.hu, fotók: Számadóné Tamási Edit

Kapcsolódó