Március 7. és 16. között a Balaton régió egy különleges gasztronómiai ünnepnek ad otthont. A TASTE BALATON fesztivál változatos programokkal, exkluzív boros eseményekkel és kulináris élményekkel várja a látogatókat. Több mint harminc helyszínen, száztíz programmal készülnek a szervezők, hogy a balatoni gasztrokultúra legjavát mutassák be.
Huszonöt neves étterem és számos balatoni borászat csatlakozik az eseményhez pincelátogatásokkal, borkóstolókkal és borvacsorákkal. A TASTE BALATON+ program keretében az Ikon Borászat, a Gilvesy B-üzem, a Von Beőthy Pince, a Sabar Borház, a Szászi Pince és a Jakab Badacsony is egyedi nyitvatartással várja az érdeklődőket.
A kiemelt események között szerepel a Casa Christa hatfogásos olasz borvacsorája, ahol elsőként kóstolhatunk Magyarországon különleges szicíliai borokat, a Fantini Brand Ambassador, Mr. Mattia Costantino vezetésével.
A Kalóz Strandbisztróban Lovasi András nemcsak zenél, hanem saját borait is bemutatja egy négyfogásos vacsoraest keretében. A Kistücsök Étterem vertikális borkóstolóján pedig Légli Ottó mutatja be a Balaton kiemelkedő borait, köztük olyan ritka tételeket is, amelyek már nem kaphatók a kereskedelemben.
A természet és bor szerelmeseit különleges élmények várják. A Hamvas Béla e-bike túra során a Balatonkeresztúr és Balatonberény közötti Bokros-hegyre vezető útvonalon borkóstolóval egybekötött előadás várja a résztvevőket, megidézve Hamvas Béla örökségét. A Laposa Birtok a 4Hegy Vertikális Kóstolón nyújt betekintést a Badacsonyi borvidék négy legjobb dűlőjének titkaiba. A Bencze Birtok és a Lelkem Kisvendéglő közös estjén biodinamikus borokat kóstolhatunk különleges, háromfogásos menüsorral.
A fesztivál keretében számos további boros program is várja az érdeklődőket: a Szászi Birtokon sommelier workshop, a Csopaki Restiben négykezes borvacsora Jásdi Attilával, valamint a Von Beőthy Pince titkos pincetúrája mind felejthetetlen élményeket ígérnek.
Lelépő


