Lelépő
Image default

SVÉT tag lett a Bobajka Étterem & Kávézó

Csatlakozott a minőségi vidéki vendéglátóhelyeket tömörítő SVÉT közösségéhez a Tokaj-hegyaljai Bobajka Étterem & Kávézó. A lokális értékeket megbecsülő, progresszív szemléletű Michelin-ajánlott étterem márciustól együtt dolgozik az egyesülettel a vidéki gasztronómia népszerűsítésén.

Tokaj régió a több évszázados borászati tradíció, a különleges építészeti örökség és a helyi hagyományok őrzője. Ezt képviseli az Andrássy Kúria & Spa Michelin Guide ajánlott Bobajka étterme is, amely márciusban lett tagja a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) közösségének.

A SVÉT a vidéki termelők bevonásával, kiváló minőségű hazai alapanyagok használatával széles körben mutatja be és népszerűsíti a hazai vidéki gasztronómiát és vendéglátást. Céljuk, hogy partnereikkel együtt a helyi termelőket támogatva új szintre emeljék a vidéki vendéglátást. Emellett olyan közösséget építenek, amelynek központi részét képezi a közös fejlődés.

„A Bobajka étteremről már sok jót hallottunk a környező borászoktól Emelett az étterem szolgáltatásait igénybe vevő vendégek is a figyelmünkbe ajánlották.

Azon kevés általunk tesztelt étterem közé tartozik, ahol az étterem működése mellett a konyha napi munkáját is volt alkalmunk belülről megtapasztalni.

Nagyon fontos számunkra, akik bekerülnek a látókörünkbe, milyen szerepet vállalnak az adott desztinációjuk gasztronómiai megítélésében, fejlődésében.

Tokaj egy kiemelt turisztikai borrégió

A Bobajka étterem miliője, a személyzet kedvessége és szakértelme, az ételek minősége, illetve a borválasztékban a helyi borok nagy számban történő megjelenítése egyértelműen a SVÉT filozófiájával megegyező minőséget tükrözi. Ezt Ruprecht László, a SVÉT elnöke jelentette ki.

A helyi termelőkkel és borászatokkal való együttműködés sok szempontból fontos az Andrássy Kúria számára. A térségből érkező alapanyagok hozzájárulnak a tradicionális ízek megteremtéséhez.

Az ötcsillagos szálloda a sajtokat, a gombákat, a húsokat és az egyéb alapanyagokat is kiváló környékbeli termelőktől szerzi be.

Kizárólag olyan gazdaságokkal dolgozik együtt a Kúria csapata, amelyek elhivatottak az értékek és a hagyományok megőrzésében. A jó viszony mellett az Andrássy Kúria folyamatos megrendelései és a helyiekkel való együttműködés hozzájárul a térség gazdasági fellendítéséhez is.

Tokaj-Hegyalja gazdag örökségét népszerűsíti a Bobajka

„Nagyon örülünk, hogy szemléletünk találkozik egy olyan magas szintű szakmai szervezettel, mint a SVÉT, és egy olyan család tagjai lehetünk, ahol azonosak a jövőről való elképzeléseink, értékeink. Az Andrássy Kúria és Bobajka számára kiemelten fontos, hogy a helyi gasztronómiát reprezentálja és Tokaj-Hegyalja gazdag természeti és kulturális örökségét népszerűsítse mind országosan, mind globálisan.

Szeretnénk elérni, hogy az emberek lokális turizmusban is gondolkodjanak és minél többen akarják megismerni hazánkat”

– mondta Kövesdi Barnabás, az Andrássy Kúria & Spa szállodaigazgatója.

Az Andrássy Kúria étterme nemcsak az alapanyagokat szerzi be a térség termelőitől, a poharakba kerülő borok is a legkiválóbb helyi pincészetekből érkeznek. A folyamatosan bővülő, jelenleg 120 tételes, kizárólag tokaji borokból álló borsorban

nem csak a nagyobb neves pincék, de a kisebb feltörekvő borászatok tételei is megjelennek.

Így a vendégek egy komplex, átfogó borvidéki összképpel találkozhatnak a Bobajkába látogatva. A borok származási helyét az itallapon térképpel is jelzi az étterem. Így biztosítják, hogy a vendégek pontos képet kapjanak a borok származásáról és a pincészetek elhelyezkedéséről.

Lelépő

Kapcsolódó