Lelépő
Image default

Kívül-belül lenyűgöző a Zsolnay gin, ami bezsebelte a gasztronómia Oscar-díját

Kiemelkedő eredményt ért el, két arany csillagot kapott a Great Taste Awards-on a Zsolnay gin, amely a Zsolnay márka és a Búzavirág gin közös munkájának eredménye.

A nemzetközi, négyszáz tagból álló szakmai zsűri most találkozott először a Zsolnay magyar ginnel. Bár a bírákat nem befolyásolta a külalak, hiszen vakkóstoláson esett át a tétel, a világmárka és az ital készítői nagyon büszkék az elért eredményre.

„Mérhetetlenül örülünk az eredménynek, hiszen azt hittük, a beltartalom – köszönhetően a Mecsekben található fűszereknek –, leginkább a magyarországi ízlésnek felel meg, azonban kiderült, nemzetközi szinten is megállja a helyét” – állapította meg Bárány Péter. Az alapító  hozzátette:

erről álmodni sem mertek.

A szakértők elismerően jellemezték a díjnyertes alkoholt. Úgy fogalmaztak értékelésükben, hogy a gin csodálatosan kiegyensúlyozott, hosszú lecsengésű. Bár a kamilla lágysága ellentételezi a tüzes, vad gyömbért, a két meghatározó ízjegy mégis harmonikusan működik együtt, miközben

a boróka végig hangsúlyos marad.

A márkatulajdonosokban a gasztronómia Oscarjaként számon tartott nemzetközi élelmiszeripari verseny díja megerősítette az exportra irányuló szándékot. Eddig ugyanis az egyedi csomagolású ital a reptér mellett leginkább a turisták által látogatott prémium vendéglátóhelyeken, az ötcsillagos szállodák bárjaiban és belvárosi éttermekben volt kapható. A napokban kézhez kapott eredmény után

céllá vált a nemzetközi piac is.

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, ugyanezen a díjátadón aratott hatalmas sikert az Anjuna mentes fégkrémaivel. A gluténmentes, laktózmentes, vegán és fenntartható termékekkel az Anjuna csapata a „Vegán vagy tejmentes fagylalt” kategóriában nevezett nyolc termékkel. Ezekből hét jégkrém kapott egy vagy két csillagot, amik tulajdonképpen az élelmiszeripar Michelin csillagjaiként is felfoghatók.

Lelépő, fotók: Zsolnay gin hivatalos facebook oldala

Kapcsolódó