Lelépő
Image default

Michelin-ajánlott magyar étterem hívja fel rózsaszín ételekkel a figyelmet egy nagyon fontos társadalmi problémára

Egészséges alapanyagokból készült, nagyon rózsaszín menüsort álmodott meg az Avalon Ristorante. A fogásokkal a mellrák kialakulásának megelőzésére és a szűrővizsgálatok fontosságára hívják fel a figyelmet.

A Michelin-ajánlással rendelkező Avalon Ristorante idén is csatlakozik az egész októberben tartó pink gasztrokampányhoz, amivel a Mellrákinfó Egyesületet támogatják. A külön erre az alkalomra megálmodott három fogásos pink menüből befolyó összeget a hónap végén átutalják az egyesület javára.

Főétel, desszert és koktél készült

A zseniális pink menük egy rozé kacsamellel indul, amihez lilakáposztát, céklát, mogyoróburgonyát és áfonyát kínálnak. Ezt követi egy minden részletében gyönyörű, málnás, fehércsokis, kakaós desszert. A menüre a koronát egy látványos koktél teszi fel, amiben a mangó, a pink grapefruit, a vitiver és a citrus ízei keverednek.

A rózsaszín menüt az Avalon Ristorante séfjei, Szepesi Gábor corporate chef és Gönczi Tamás head chef álmodták meg, ahol

az alapanyag választás sem volt véletlen.

„Igyekeztünk minél több jótékony hatású alapanyag felhasználásával készíteni fogásainkat. Ilyen hozzávalók például az áfonya és a cékla is, amelyek csökkenthetik a rák kialakulásának kockázatát” – mondta el Gönczi Tamás head chef. Úgy véli, igazán megéri, ha izgalmas lilás árnyalatú terméseket, leveleket, bogyókat tűzünk a mindennapi étrendünkbe, hiszen ezek az élelmiszerek magas antioxidáns tartalmúak.

Nagyon rózsaszín és nagyon egészséges összetevőkből készült az Avalon Ristorante menüje

„Tudatosan válogattuk össze a hozzávalókat, hogy egy minden elemében kifejezetten egészséges és nyilvánvalóan pink menüt kínálhassunk azoknak, akik velünk együtt támogatják ennek a kiváló egyesületnek a munkáját” – tette hozzá.

Mint ismert, a Mellrákinfó Egyesület célja, hogy az emlőrákkal kapcsolatban edukálja a lakosságot. Emellett felhívja a figyelmet a betegség gyakori előfordulására, a szűrések és a korai diagnózis fontosságára, illetve a rendszeres önvizsgálatra. Mindez azért fontos, mert Magyarországon évente több, mint kilencezerötszáz nőt érint ez a betegség, melyet ha időben felfedeznek, jó eséllyel gyógyítható.

Lelépő, fotók: Avalon Ristorante Facebook oldala

Kapcsolódó