Lelépő
Image default

Pénteken újra megnyílik a Balaton egyik legfontosabb jelképe

A siófoki Víztorony június 30-án ismét megnyitja kapuit a látogatók előtt – adta hírül a Sonline. A város ikonikus épülete megújult tartalommal várja a turistákat ezen a nyáron kupolájában.

Két új kiállítással nyit újra a siófoki Víztorony, június 30-án. Az épület azt követően zárt be, hogy az emeleten található kávézó bérlőjének szerződése lejárt az üzemeltetésre. Ezt követően a létesítményt felújították, a megüresedett helyet pedig

a BRTK Könyvtár és a Kálmán Imre Emlékház tölti meg értékes tartalommal.

A könyvtár igazgatója, Lőcsér Edit a lap megkérdezésére elmondta, hogy az egyik kiállítás Varga Imre szobrász életútját és munkásságát mutatja be, a másikban pedig helytörténeti emlékeket tesznek közzé. Ez utóbbihoz a lakosság segítségét is kérik.

Minden olyan emléket várnak a városlakóktól, amelyek Siófok történetének fontos állomásairól mesélnek.

Mint ismert, a Siófoki Víztorony fontos szimbóluma a városnak és az egész balatoni térségnek. A negyvenöt méter magas víztorony 1912-ben épült, és eredetileg a város ivóvízellátását szolgálta. Tetejéből lenyűgöző kilátás nyílik a magyar tengerre. A torony várhatóan számos rendezvénynek és kulturális programnak ad majd otthont.

Elképesztően látványos légifotók készültek az új balatoni hajók érkezéséről

Lelépő, fotók: Hotel Solero Siófok

Kapcsolódó