Lelépő
Image default

A legszebb magyar verseket hallgathatjuk míg a vonatunkra várunk a Balatonon

Idén június 4-től szeptember 3-ig harminc balatoni vasútállomáson hallhatók a magyar költők versei a legkiválóbb művészek előadásában.

A Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület szervezésében megrendezett Vers a peronon kulturális kezdeményezés keretében a nyári hónapokban

harminc Balaton-környéki vasútállomáson harminchárom vers emeli az utazás élményét.

Az utasok a vonatra várakozás közben Ady Endre, Áfra János, Babits Mihály, Dukay Nagy Ádám, Fenyvesi Ottó, Géczi János, Hartay Csaba, József Attila verseit hallhattják. Megismerkedhetnek Kabai Lóránt, Kemény István, Kosztolányi Dezső, Krusovszky Dénes, Kukorelly Endre és Nemes Nagy Ágnes alkotásaival. Elhangzik majd Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Romhányi József, Szabó Lőrinc, Szálinger Balázs, Szőcs Petra, valamint Terék Anna verse is. Végül, de nem utolsó sorban meghallhathatjuk Tolnai Ottó, Vajda János, Varró Dani, Weöres Sándor, Zalán Tibor és Zelk Zoltán költeményeit is.

A verseket olyan kiváló művészek tolmácsolják, mint Baj László, Bodor Áron, Cserhalmi György, Csuja Imre, Ecsedi Erzsébet, Für Anikó, Gáspár Sándor vagy éppen Holecskó Orsolya. Szaval majd Korhecz Imola, Likó Marcell, Mihály Huba, Mihály Péter, Mihály Regő, Müller Péter Sziámi és Nagy Péter. De verset mond majd Őze Áron, Szarvas József és Tóth Ildikó is. A narrációt Kiss Ernő színművész látja el.

A versek szeptember 3-ig hallhatók a legnagoybb balatoni állomásokon.

Elhangzanak Balatonaligán, Balatonbogláror, Balatonfenyvesen, Balatonföldváron és Balatonlellén. A kezdeményezésben részt vesz a Balatonmáriafürdő, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonvilágos, Fonyód, Siófok, Szabadisóstó, Szántód és Zamárdi állomások is. Szintén hallhatjuk a műveket Alsóörsön, Badacsonytomajon, Balatonakali-Dörgicsén, Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Balatonfűzfőn, valamint Balatonkenesén. A Vers a peronon kulturális akcióhoz csatlakozott Keszthely, Révfülöp, Sümeg, Tapolca, Veszprém, Vonyarcvashegy, Zalaegerszeg, Zánka-Köveskál és Zirc vasútállomása is.

Még több friss hírt olvasnál a Balatonról? Ebben a cikkünkben arról írunk, hogy bajban van a magyar tenger, a szakértők erőteljesen kongatják a vészharangot és válságterven dolgoznak. Itt megmutatjuk, milyen meseszép lett az ország legújabb lombkoronasétánya, ahonnan pazar kilátás nyílik a Balatonra. Itt pedig eláruljuk, mit kell tenned ahhoz, hogy teljesen ingyenesen bérlej kajakot vagy kenut a Balatonon.

Lelépő, fotók: MÁV, Facebook

Kapcsolódó