Lelépő
Image default

Fantasztikus siker! Magyar borászat is bekerült a világ ötven legjobbja közé

Hat kontinens több ezer borászata közül, egyedüli magyarként került fel az ötvenes listára a Royal Tokaji.
 
Immáron tizenharmadik alkalommal állította össze a Drinks International a The World’s Most Admired Wine Brands listát, amin a világ legelismertebb bormárkáit veszi számba. A Vince emlékeztet arra, hogy a borszakmai platformként működő magazin Master of Wine-okat, sommelier-ket, kereskedőket, újságírókat és egyéb boros szakembereket kér fel az összesen ötven pincészetet számláló lista elkészítésére.
 
 
Hat kontinens több ezer borászata közül egy magyar is befért a 2023-as toplistába, a mádi birtokközponttal rendelkező Royal Tokajinak sikerült ez a nem kis bravúr. Az első helyet az olasz Antinori szerezte meg.
 
 
A borászat a díjjal kapcsolatban úgy fogalmazott: hatalmas megtiszteltetés számukra, hogy a Royal Tokaji újra felkerült a listára, és az ötvenedik helyet foglalja el a Drinks International Magazin által összeállított The World’s Most Admired Wine Brands listáján.
 
 
Hangsúlyozzák: külön öröm számukra, hogy Magyarországot újra sikerült feltenniük a nemzetközi borvilág térképére. Kiemelik, a magyarországi bortermelők borvidéki hovatartozástól függetlenül ezért küzdenek már hosszú évek óta, hogy a ‘magyar bor’ újra elfoglalhassa méltán megérdemelt helyét a nemzetközi piacon.
 

Kapcsolódó