Lelépő
Image default

A világ egyik legelegánsabbja lett a megújult budapesti Meki

Világszinten is egyedi belsőépítészeti megoldásokkal nyílt meg az ország első, a Market kivitelezésében újjáépített „Mekije” – írja a Magyar Építők.

Szinte minden elemében megújult Magyarország első, Régi posta utcai McDonald’s étterme. A márka hazai jelenlétének harmincötödik születésnapjára készült el a beruházás. A kivitelezés során különleges minőségű, exkluzív éttermekben alkalmazott belsőépítészeti anyagokat használtak fel. A projekt négy hónapig tartott és közel egymilliárd forintból valósult meg.

Luxus-gyorsétterem született

A McDonald’s ikonikus éttermének megújulása túlmutat a hálózat többi egységénél megszokott átalakításokon. Valódi természetes elemek felhasználásával, exkluzív formában nyitotta újra kapuit múlt szombaton.

A beltérben a fekete és az arany szín dominál, melyek eleganciát és luxust kölcsönöznek a térnek.

Az étterem belső falait valódi látszóbeton díszíti. Az akár háromszáz kilogramm súlyú betonlapok kivitelezése és elhelyezése komoly szakmai feladatot jelentett a felújítás során. Emellett, az étteremben lévő McCafé területén a padlót és a falakat természetes fapanelekkel burkolták. Az éttermi vendégtér többi részén pedig öntött, aprólékosan kidolgozott és felcsiszolt terrazzo burkolatot tettek le.

Az ausztrál Landini dizájn stúdió és Sass Géza magyar belsőépítész tervező közös munkájaként létrejött enteriőrben visszaköszön az étterem külsejének elegáns kőborítása.

Az asztalok nemcsak valódi fából, hanem gránitból készültek, hasonlóképpen a kiszolgáló pult oldalfalához. Az exkluzív megjelenés a lámpaburkolatokra is kiterjedt, amelyeket rézből készítettek.

Ez az anyaghasználat teljesen egyedi a „Meki” világában, még nemzetközi viszonylatban is.

A réz, mint alapanyag, emellett az álmennyezet és a pillérburkolat berakásaiban is visszaköszön.

A hely szelleméhez igazították a megújult Mekit

Az éttermet egy magyar grafikusokból álló csapat által tervezett, különleges falgrafika is díszíti. A Graphasel Design Studio alkotása a Régi Posta utcával szemben lévő budapesti nevezetességeket ábrázolja. Az étteremben a Régi Posta és az Aranykéz utca sarkán olyan egyedi, jellegzetes felülős elemet alakítottak ki, amely

a világon is csak egy-két McDonald’s-ban található meg.

Ez a különleges dizájnelem tovább fokozza a létesítmény által nyújtott egyedi hangulatot.

Ezt olvastad már?

A Nyugatinál található Meki a világ legmenőbb gyorsétterme

Lelépő, fotók: Magyar Építők

Kapcsolódó