Lelépő
Image default

Ezeket a budapesti vendéglátóhelyeket ajánlja a világ vezető üzleti magazinja

A Forbes.com nemzetközi üzleti magazin nemrégiben részletes turisztikai ajánlót készített Budapestről, összegyűjtötték azokat a toplistás látványosságokat, amiket nem érdemes kihagyni, de számba vették a legjobb szállodákat és a legkiválóbb éttermeket is.

MÚZSA

A MÚZSA, a Four Seasons Gresham Palace hangulatos bárja kiváló koktélokkal, élő zenés műsorokkal és helyi alapanyagokból készült japán ételeket kínál. A tizenöt egyedi koktélt művészeti alkotásnak tartják, a forbes.com azt is kiemeli, a keddtől szombatig tartó élő műsorok között még balett is szerepel.

Bobo

A Haris Parkban található Bobo étterem az Osztrák-Magyar Monarchia hagyományos ízeit kínálja modern köntösbe öltöztetve. Az étlapon sütőtök krémleves, csukafilé kárpáti módra, csirkepaprikás tojásos nokedlivel és tejföllel, valamint bécsi szelet osztrák burgonyasalátával is megtalálható.

Baba Budapest

A Baba Budapest a Forbes szerint a századfordulós kávézói életstílust és közösségi teret kívánja újraéleszteni. A kínálatban többek között szerepel pácolt lazac fekete szezámmal, ecetes uborkával, tengeri spárgával; túrós csusza szalonnával és tőkehal füstölt vaníliával, spenóttal és burgonyával.

Spago

Wolfgang Puck séf Spago éttermének a Matild Palace ad otthont. A legendás Beverly Hills-i Spagonak ez az első európai előőrse, melyben a kaliforniai konyha jellegzetes és szezonális menüje elevenedik meg magyar és nemzetközi fúzióval. A forbes.com szerint kihagyhatatlan a füstölt lazacos pizzájuk.

Szamos kávézó

A Forbes szerkesztői szerint Budapesten járva kötelező program egy hagyományos kávézó felkeresése egy csésze kávéért és süteményért. A Szamos kávézót kiváló választásnak tartják, a Dobostortát pedig kifejezetten ajánlják.

Ha pedig a Forbes.com a Spagot is megemlítette, érdemes megjegyezni, hogy ikonikus sztárséfe, Wolfgang Ppuck nemrégiben Magyarországon járt és megismerkedett az addig számára ismeretlen főzelék fogalmával. Erről bővebben ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Lelépő, fotók: hivatalos Facebook oldalak

Kapcsolódó